портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Безпека руху: на автодорогах триває інспекційний контроль якості виконання робіт із ліквідації ямковості

Опубліковано 13 березня 2019 року, 14:00

На міжнародних, національних і територіальних автошляхах Донецької області продовжуються роботи з ліквідації аварійних вибоїн проїзної частини. Відносне потепління вже дозволяє усувати локальні руйнування покриття гарячими асфальтобетонними сумішами. Зазначений будівельний матеріал для покривного шару виготовляють асфальтобетонні заводи підприємства-підрядника з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. Повний перехід на гарячі а/б суміші (взимку, нагадаємо, використовуються холодні) дозволяє прискорити ремонт зношених ділянок територіальних доріг і вживати оперативних заходів для ліквідації новоутворених вибоїн, що продовжують уражувати покриття ще невідремонтованих міжнародних і національних трас.

Інспекційний контроль якості виконання робіт із ліквідації ямковості здійснює Служба автомобільних доріг у Донецькій області (замовник робіт із утримання та ремонту автодоріг держзначення, регіональний підрозділ Укравтодору). Ділянки проведення робіт перевіряються на належне облаштування тимчасовими технічними засобами організації дорожнього руху, наявність у виробничих бригад підрядника необхідної нормативної документації та вимірювальної техніки, якість будматеріалів (на місці проведення робіт) та відбір зразків для подальшого дослідження у лабораторних умовах якості гарячої асфальтобетонної суміші тощо.

Додамо, що з початку року філіями ДП «Донецький облавтодор» усунено 13,6 тис. мвибоїн проїзної частини (левову частку робіт виконано гарячими асфальтобетонними сумішами – 6,3 тис. м2). Нагадаємо, загальну площу ураження проїзної частини ямковістю буде встановлено за результатами весняного комісійного огляду – планового та повного обстеження всього лінійного комплексу дорожньо-транспортної мережі, що знаходиться на балансі Служби.

Нагадаємо, відремонтовані торік ділянки автодоріг держзначення зберігають цілісність дорожнього одягу. Роботи з ліквідації аварійних вибоїн виконуються на автошляхах, які потребують комплексного відновлення – укріплення або заміни конструктивних шарів дорожнього одягу з улаштуванням й нового асфальтобетонного покриття.  

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Обережно об’їжджати ділянки, на яких тривають ремонтні роботи та які позначені попереджувальними, заборонними та наказовими дорожніми знаками!

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області