портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Червоний Хрест продовжує надавати допомогу у боротьбі з пандемією COVID-19

Опубліковано 29 квітня 2021 року, 19:33

Міжнародний Комітет Червоного Хреста продовжує надавати допомогу у боротьбі з пандемією COVID-19 у світі, і, зокрема, для мешканців Донецької області. Так, лікарні області продовжують отримувати медичне обладнання, покликане пришвидшити одужання від коронавірусної хвороби та ефективніше боротись з її гострими проявами. Про це під час зустрічі з першим заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Морозом повідомив голова Суб-Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні у м. Слов’янськ Ахмад Халлак.

"Ще минулого року в рамках реагування на COVID- 19 ми розпочали надання технічного оснащення, засобів захисту та дезінфекції лікарням Донецької області, у тому числі терміново необхідного обладнання для боротьби з COVID-19. У поточному році ми продовжуємо підтримувати медичні заклади, і тільки у період з 23 по 29 квітня 2021 року МКЧХ передав 6 медичним закладам Костянтинівки, Курахового, Маріуполя, Світлодарська, Торецька 34 кисневі концентратори. 30 квітня планується передати ще 10 кисневих концентраторів Авдіївській центральній міській лікарні та Мирноградській центральній міській лікарні», - повідомив пан Ахмад Халлак.

Ігор Мороз подякував представникам організації за постійну підтримку області та наголосив на необхідності продовження подальшої співпраці.

«З самого початку 2014 року одними із перших, хто протягнув нам руку допомоги, був Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Ми провели багато спільних зустрічей, під час яких знаходили ефективні рішення для вирішення гуманітарних проблем мешканців Донеччини та, на мою думку, досягли гарних результатів. Ми відкриті для нових проєктів, направлених на підтримку людей, постраждалих внаслідок конфлікту, покращення рівня медичної допомоги та вирішення проблем водопостачання регіону», - наголосив він.

Під час зустрічі були розглянуті результати співпраці між організацією та органами державної влади на території області, а також плани щодо продовження діяльності на Донеччині та проєкти, які будуть реалізовані найближчим часом.

Окремо пан Ахмад Халлак повідомив, що невдовзі його на посаді замінить нова Голова Суб-Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні у м. Слов’янськ Дельфін Леттер’є. Вона багато років працювала у неурядових організаціях та виконувала обов’язки у багатьох азійських та африканських країнах. Попереднім місцем роботи пані Дельфін Леттер’є була посада заступника голови Суб-Делегації МКЧХ у м. Маунгдау, М’янма.