портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Чеським та словацьким журналістам розповіли про ситуацію у Донецькій області

Опубліковано 18 жовтня 2019 року, 12:11 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

За ініціативи Ради зовнішньої політики «Українська призма» Донецьку області відвідали представники засобів масової інформації Чехії та Словаччини. В ході візиту вони поспілкувались з представниками Донецької облдержадміністрації щодо поточної суспільно-політичної та економічної ситуації у регіоні. 

Найбільш актуальним питанням для журналістів стало питання внутрішньо переміщених осіб та їх соціального захисту з боку української влади. Заступник директора департаменту соціального захисту населення ДонОДА Наталя Пирогова розповіла про кількість ВПО у регіоні, особливості їх соціального захисту та отримання соціальних виплат, а також про шляхи їх адаптації у нових містах. 

Директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Оксана Головко також розповіла про інвестиційний клімат у регіоні та основні проблеми, які виникли після початку збройної агресії проти України. Вона розповіла, що наразі структура економіки області переживає етап трансформації та переходу від великих промислових підприємств до малого та середнього бізнесу. За її словами, однією з головних проблем є питання стабільної роботи морського порту у місті Маріуполь, яка наразі блокується з боку Російської Федерації. Також під час зустрічі були розглянуті питання реінтерграції окупованих територій. Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова розповіла про особливості роботи журналістів в умовах гібридного конфлікту та роль преси у досягненні миру. 

Представники чеських та словацьких ЗМІ продовжать своє перебування у Донецькій області, відвідають міста, наближені до лінії розмежування та ознайомляться з поточною воєнною ситуацією.