портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

День вільних людей у Краматорську

Опубліковано 17 квітня 2020 року, 12:03 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

17 квітня місто Краматорськ та вся Північна Донеччина відзначають День вільних людей. Саме цього дня у 2014 році, незважаючи на те, що адміністративні будівлі міської ради, міліції, СБУ вже були захоплені російськими окупаційними військами, мешканці Краматорська та навколишніх міст вийшли на вулицю, щоб показати свою позицію на підтримку єдності України. Тоді на акцію вийшло близько 1,5 тис. людей, які тримаючи державні прапори України та революційні прапори ОУН, не побоялись сказати в очі окупанту «Краматорськ – це Україна!».

По завершені антитеристочної операції в місті та звільнення Краматорська від російських окупантів вже доброю традицією стала організація місцевими громадськими активістами та волонтерами, за активної підтримки обласної та міської влади, військовослужбовців патріотичної ходи «Хода вільних людей», яка відбувалась вулицями міста та урочистих зборів на центральній площі з промовистою назвою – площа «Миру».

Нажаль цього року, внаслідок дії карантинних обмежень, ми не можемо черговий раз зібратися та вшанувати мужність українських патріотів, які ризикуючи власним життям, виявили один з найяскравіших прикладів справжньої громадської мужності.

Закликаємо всіх громадян України згадати всіх наших героїв та віддати данину пошани всім тим хто наближав і продовжує наближати нашу перемогу над агресором, всім тим, хто загинув в боях за відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Разом переможемо!

Слава Україні!