портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Дня Гідності та Свободи у закладах освіти Донеччини відбулися урочисті заходи

Опубліковано 23 листопада 2020 року, 16:13 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Урочисті заходи відбулись у закладах освіти Донецької області до Дня Гідності та Свободи, який відзначається  21 листопада. 

 Заходи проведено з метою донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Проведено виховні години, інформаційні хвилинки, відбувся показ фільмів про події Революції Гідності, організовано виставки книг та тематичних малюнків. Учні, студенти, педагоги покладали квіти до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань, меморіальних дошок на честь загиблих учасників Революції Гідності та українських воїнів, які віддали життя, захищаючи демократію та цілісність України.

Урочисті та меморіальні заходи відбулися на честь Героїв Небесної Сотні Сергія Бондарева (Краматорська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 9 Краматорської міської ради Донецької області), Володимира Наумова (опорний заклад «Світлівська загальноосвітня школа I-III ступенів Добропільської районної ради Донецької області»), Івана Пантелєєва (Краматорська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 з профільним навчанням Краматорської міської ради Донецької області; комунальний заклад «Дмитрівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» Слов’янської районної ради Донецької області). У Бахмутській загальнооосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 імені Дмитра Чернявського  проведено меморіальний захід та урок демократії, присвячені пам’яті Героя України Дмитра Чернявського, який загинув від ножового поранення 13 березня 2014 року, захищаючи відхід мирних демонстрантів під час мітингу «За єдину Україну» у Донецьку.  У Краматорській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 12 Краматорської міської ради Донецької області відбулася церемонія урочистого покладання квітів до меморіальної дошки на честь народного Героя України Степана Чубенка, закатованого бойовиками в липні 2014 року.

З 16 по 21 листопада в дистанційному форматі було проведено обласний фоточелендж «Наш шлях до Європи – незворотний!». До участі у челенджі долучилися педагоги та вихованці закладів позашкільної освіти області Краматорська, Лимана, Слов’янська, Торецька, Дружківки, Костянтинівки, Волновахи, Маріуполя, Добропілля, Мангуша, Бахмута та Покровська. У соціальній мережі Facebook учасники ділилися світлинами тематичних заходів, присвячених вшануванню пам’яті загиблих під час Революції Гідності та військового конфлікту на сході України.

Під час заходів увагу молоді акцентовано на важливості активної участі громадян у житті країни як запоруки успішного розвитку демократичного суспільства в Україні.

Усі заходи пройшли з дотриманням протиепідемічних вимог.