портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До уваги водіїв! Перед початком негоди на узбіччях проблемних ділянок автошляхів держзначення перебуває дорожня спецтехніка! Будьте уважні за кермом!

Опубліковано 03 січня 2019 року, 17:45 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області

Для забезпечення безперебійних та безпечних умов проїзду автомобільними дорогами загального користування державного значення (міжнародними, національними і територіальними трасами) Донецької області під час настання негоди на узбіччя автошляхів заздалегідь виведено дорожню спеціалізовану техніку. Наразі снігоприбиральні машини перебувають у режимі очікування, напоготові зустріти циклон, що прогнозується 4-5 січня.

Нагадуємо, для роботи в осінньо-зимовий період підрядне підприємство ДП «Донецький облавтодор» готове залучити 144 од. важкої техніки спецпризначення. Крім того, підрядником укладено договори на залучення додаткової техніки сторонніх організацій (32 од.). На сьогодні на стаціонарних базах і тимчасових майданчиках філій облавтодора є необхідний запас протиожеледних та паливно-мастильних матеріалів. В умовах інтенсивних снігопадів із високою ймовірністю утворення транспортних заторів облаштовано й майданчики для відстою автотранспорту.

У разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, Служба автомобільних доріг у Донецькій області та облавтодор мають чіткий і скоординований план взаємодії з територіальними підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національної поліції України. На випадок суттєвого ускладнення погодних умов облавтодор матиме стаціонарні пункти обігріву, розташовані за адресами філій (центральних баз і дільниць). Додамо, що під час негоди, у місцях скупчення транспортних засобів, які потрапили у сніговий полон, тимчасові пункти обігріву облаштовуються силами ГУ ДСНС.

На випадок ускладнення погодних умов нагадуємо контактні телефони та адреси електронної пошти:

ДП «Донецький облавтодор» (підрядник із експлуатаційного утримання автодоріг загального користування державного значення): (0623) 52-22-55, (095) 152-53-04, [email protected] (диспетчер);

Служба автомобільних доріг у Донецькій області (замовник робіт і балансоутримувач автодоріг загального користування державного значення – міжнародних, національних і територіальних доріг): (050) 450-79-98, [email protected] (диспетчер).

Служба автомобільних доріг у Донецькій області вкотре нагадує користувачам доріг, передусім водіям, які здійснюють вантажні перевезення, про необхідність перевірити транспортні засоби на наявність додаткового обладнання! Оснастити колеса транспорту протиковзаючими ланцюгами, а також мати на випадок потрапляння у снігові замети противідкатні упори, знаки аварійної зупинки, буксирувальний трос та необхідний набір запасних індивідуальних частин (ЗІП).

Сторінка у Facebook