портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина готова до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, які можуть бути пов’язані з негодою

Опубліковано 15 лютого 2021 року, 15:54

Донецька область готова до ліквідації  наслідків можливих надзвичайних ситуацій, які можуть бути пов’язані з ускладненням погодних умов.  Про це повідомив начальник відділу планування заходів цивільного захисту, реагування на НС та підготовки у сфері цивільного захисту управління організації цивільного захисту населення і території департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації  Сергій Гончаров. 

Він нагадав, що 13 лютого сильний вітер і перепад температур стали причиною  низки аварійних відключень електрики в області.  Від негоди найбільше постраждали Покровський, Бахмутський, Маріупольський і Волноваський райони. 44 населених пункти, що були знеструмлені,  вже підключені до електропостачання. 

Наразі на Донеччині є одна ситуація, яка попередньо класифікована як надзвичайна ситуація техногенного характеру, що пов’язана з  порушенням життєзабезпечення населення.  Йдеться про порушення питного водопостачання двох населених пунктів – Зеленопілля та Курдюмівка. «Ця надзвичайна ситуація пов’язана з поривом підземного трубопроводу діаметром 100 мм. Наразі встановлюється місце пориву і для населення здійснюється підвіз питної води силами Головного управління ДСНС України у Донецькій області та службами житлово-комунального господарства»,  -  сказав Сергій Гончаров.