портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина відзначає 76-ту річницю визволення Донбасу від нацистських загарбників

Опубліковано 06 вересня 2019 року, 11:55 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську вшанували пам’ять воїнів, які 76 років тому брали участь у визволенні Краматорська та усієї Донецької області від нацистських загарбників. Урочистий мітинг та покладання квітів пройшли у Сквері Героїв.

У меморіальному заході взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, представники Краматорської міської ради, ветерани Другої Світової війни, народні депутати, військовослужбовці, мешканці міста та учнівська молодь.

Перед присутніми виступили творчі колективи міста. Пам’ять загиблих у боях з нацистськими загарбниками вшанували хвилиною мовчання. На завершення урочистостей ветерани та усі охочі поклали квіти до Вічного Вогню.

Нагадаємо, 76 років тому, 5-го вересня 1943 року, почалася операція зі звільнення Краматорська від нацистських загарбників. Бої за Краматорськ були короткі, але кровопролитні. 6-е вересня 1943 року було вирішальним днем під час визволення міста.

Тоді, у далекому 43-му, бої на околицях міста тривали і наступного дня. Особливо запеклий характер вони прийняли за взяття висоти 141 – Крейдяної гори, яку було взято 7 вересня о 10:00 ранку. І це було повне звільнення міста. 8 вересня було звільнено м. Донецьк.