портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область: фахівці ДСНС закликали громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах

Опубліковано 11 березня 2020 року, 16:05 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

З настанням весни щорічно починаються проблеми з випалюванням сухої рослинності, що часто призводить до пожеж. Громадяни, наводячи порядок на прибудинкових територіях і дачних ділянках, часто палять сміття, суху траву та торішнє листя. Нерідко, не замислюючись про наслідки, городяни кидають незагашені сірники та недопалки в суху траву. І хоча співробітники ДСНС постійно нагадують про те, що робити цього ні в якому разі не можна, ситуація з палами залишається актуальною.

11 березня представники 12-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели профілактичну роботу серед мешканців м. Краматорськ. Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення фахівці ДСНС особливу увагу звертали на дотримання вимог пожежної безпеки в частині, що стосується порядку та своєчасності прибирання території, прилеглої до будинків від сміття, сухої трав'янистої рослинності, про неприпустимість розпалювання багать і спалювання сміття та інших горючих матеріалів на території міста.

Під час бесід з громадянами фахівці ДСНС  наголосили, що, на жаль, не всі замислюються про наслідки та недооцінюють ступінь небезпеки паліїв сухої рослинності, адже той, хто спалює суху рослинність ризикує не тільки своїм майном і життям, а й створює реальну загрозу майну інших громадян та лісових масивів.

Також, співробітники ДСНС закликали батьків не залишати дітей одних без нагляду та постійно проводити з ними бесіди про небезпеку ігор з вогнем. Для закріплення отриманої інформації співробітники ДСНС серед городян  розповсюдили листівки з правилами пожежної безпеки та номерами телефонів екстрених служб.