портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА долучилась до моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг

Опубліковано 28 жовтня 2019 року, 17:36 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій облдержадміністрації пройшло засідання робочої наради з питання моделювання мереж закладів з надання публічних сервісів та послуг відповідно до стандартів з урахуванням секторальних методичних рекомендацій та формування спроможних громад. Під час наради присутні розглянули питання формування інтерактивної карти соціальних закладів та оновлення інформації щодо закладів соціальної інфраструктури, яка буде спрямована до Міністерства розвитку громад та територій України.

Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін зазначив, що аналіз існуючої мережі об’єктів надання публічних послуг та її оптимізація має на меті забезпечити мешканців громад доступними, якісними послугами та сервісами.

«Це дозволить оптимізувати видатки місцевих бюджетів на утримання всіх інфраструктурних об’єктів, через які надаються послуги і сервіси, а отже зекономити гроші, які в подальшому можна направити на розвиток і підтримку інших сфер», - наголосив він.

Заступник директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики – начальник управління з впровадження реформ та децентралізації Олександр Агулов розповів присутнім, що за дорученням Прем’єр-міністра України всіма міністерствами заповнена карта України, на якій позначені всі об’єктах, через які люди отримують послуги. За результатами проведеної роботи наразі на карті України позначено 25 мереж надання послуг з прив’язкою до геоданих від Міністерства освіти та науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури, молоді та спорту, Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства юстиції тощо.

За результатами наради були розроблені доручення щодо нанесення мережі об’єктів мереж надання публічних сервісів та послуг та її оптимізація.