портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА координує роботу з моніторингу дотримання вимог пожежної безпеки закладами, які надають послуги літнім людям

Опубліковано 15 лютого 2021 року, 19:54

Низку проблемних моментів, пов’язаних із роботою закладів сфери надання соціальних послуг, розглянули сьогодні  на підсумковому засіданні Урядової комісії з розслідування причин виникнення  надзвичайної ситуації, що склалася 21 січня у Харкові, коли загинули літні люди.   Засідання відбулося під головуванням міністра розвитку громад і територій України  Олексія Чернишова, за участі представників правоохоронних органів, ДСНС, голів обласних державних адміністрацій.  

“Донецька обласна державна адміністрація координує роботу з виявлення приватних закладів, які надають послуги літнім людям, та моніторингу дотримання ними вимог пожежної безпеки, тримаючи це питання на постійному контролі”, - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

На виконання доручення Кабінету Міністрів України, на Донеччині територіальними підрозділами Нацполіції було створено 23 спільні мобільні групи з перевірки закладів компактного мешкання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Вони виявили та обстежили 41 надавача соціальних послуг, з’ясували, що два з них діяли незаконно – на них складено адміністративні матеріали за ст.164 ч.1 КУ пАП (здійснення господарської діяльності як суб’єкта господарювання без відповідних документів). 

Крім того, Головним управлінням ДСНС у Донецькій області проведено 27 позапланових перевірок 6 готелів, 10 пансіонатів, 11 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. За порушення вимог протипожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 25 керівників та посадових осіб.