портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА оголошує початок прийому заявок для участі в обласному конкурсі пам’яті Ігоря Александрова «Свобода слова» серед журналістів та творчих колективів засобів масової інформації Донецької області у 2019 році

Опубліковано 12 квітня 2019 року, 14:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Донецька облдержадміністрація розпочинає прийом заявок для участі в обласному конкурсі пам’яті Ігоря Александрова «Свобода слова» серед журналістів та творчих колективів засобів масової інформації Донецької області у 2019 році.

Конкурс був започаткований облдержадміністрацією у 2016 році. Він створений з метою підвищення творчої активності місцевих журналістів, стимулювання зростання їх професійної майстерності, привернення уваги до проблем громадянського суспільства, зміцнення довіри до засобів масової інформації, мотивування молодих журналістів до пошукової та аналітичної роботи.

Конкурс присвячений журналісту Ігорю Александрову, який проживав та працював на території Донецької області. За його діяльність переслідувався владою і правоохоронними органами за свою жорстку позицію щодо корумпованості органів влади. Він боровся з корупцією на Сході України, його журналістська діяльність заважала багатьом політикам, за що він і втратив найцінніше - своє життя.

До участі запрошуються журналісти та журналістські колективи друкованих, телевізійних, радіо та електронних засобів масової інформації Донецької області.

Роботи можуть висуватися як ЗМІ, так і самими авторами.

Для участі в конкурсі подається Заявка учасника (юридичної або фізичної особи), засвідчена головним редактором або керівником юридичної особи засобу масової інформації, та конкурсна робота.

Подавати заявку на участь можна як в одній, так і в декількох номінаціях одночасно.

На конкурс подаються роботи (публікації, фотографії, теле- та радіопередачі) в таких номінаціях:

• журналістика;

• телерадіожурналістика;

• фотожурналістика;

• спеціальна номінація про життя і журналістську діяльність Ігоря Александрова.

На конкурс представляються матеріали будь-яких жанрів, в яких відображена відповідна тематика, як в масштабах Донецької області в цілому, так і окремих її територій.

Конкурс проводитиметься згідно Положення про обласний конкурс пам’яті журналіста Ігоря Александрова «Свобода слова» серед журналістів та творчих колективів засобів масової інформації Донецької області за № 948/5-18, яке зареєстроване в Головному територіальному управлінні юстиції у Донецькій області. З Положенням можна ознайомитися за посиланням.

Згідно Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2018 рік та основні напрями розвитку на 2019 і 2020 роки на підготовку та проведення обласного конкурсу пам’яті Ігоря Александрова «Свобода слова» серед журналістів та творчих колективів засобів масової інформації Донецької області передбачено 50 тис. грн, з них 40 тис. грн на преміювання переможців конкурсу в кожній номінації та 10 тис. грн на організаційне забезпечення конкурсу.

Термін прийому заявок до 1 червня 2019 року включно.

За додатковою інформацією звертайтеся за номером 095 838 19 61 або за електронною адресою morfeya6101994@gmail.com – Світлана Петряєва.