портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА працює над відновленням централізованого водопостачання у Мар’їнці та Красногорівці: що зроблено

Опубліковано 28 січня 2021 року, 09:26

Активно тривають роботи щодо відновлення централізованого питного водопостачання у містах Мар’їнка та Красногорівка.

Департаментом житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації було  розроблено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію станції водопідготовки у Мар’їнці та на реконструкцію системи водопостачання із встановленням обладнання з очистки води у Красногорівці.  Вже проведено тендерні закупівлі та розпочато реалізацію вказаних проєктів, на які у 2020 році виділено з обласного бюджету 52,8 млн гривень.  Наразі ведуться будівельні роботи.  

Відновлення централізованого питного водопостачання у Мар’їнці та Красногорівці як одне із пріоритетних та життєво важливих питань  за дорученням Президента України продовжує перебувати на особистому контролі голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка.

Нагадаємо, з кінця липня 2014 року, з початком бойових дій, була практично припинена подача питної води в міста Мар’їнка та Красногорівка Мар’їнського  району.  У 2016 році було відновлено подачу технічної (сирої) води з Південно-Донбаського водопроводу на ці міста. Однак, в результаті ведення бойових дій, ПДВ не одноразово отримував ушкодження, в результаті чого населення міст Мар’їнка, Красногорівка та прилеглі населені пункти Мар’їнського району на тривалий час залишаються без водопостачання.

Інші новини за темою