портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецьку область відвідали Президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкнявічєнє та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

Опубліковано 09 листопада 2018 року, 19:24 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

9 листопада Донецьку область відвідали Президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкнявічєнє та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

За їх словами, Україна не лише боронить свою незалежність, а й захищає демократичний світ.

Пані Юкнявічєнє у супроводі делегації Верховної Ради України, Командуючого об’єднаних сил Сергія Наєва та керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця побувала у Маріуполі, Широкиному та Гнутовому, поспілкувалися з військовими, а також цивільними, що живуть по обидва боки так званої лінії розмежування і перетинають контрольно-пропускні пункти.

В рамках візиту в Маріупольській міській раді з делегацією провели спільну зустріч. Обговорили питання протимінної безпеки, поліпшення умов перетину КПВВ тощо.

Пані Раса Юкнявічєнє зазначила, що підтримує позицію України щодо засудження проведення фейкових виборів на тимчасово окупованій частині Донецької і Луганської областей та невизнання їхніх «результатів».

Про свої враженнями від побаченого сьогодні на Донеччині пані Юкнявічєнє говоритиме під час зустрічі на високому рівні у Вашингтоні. А на наступному тижні ця тема прозвучить і у канадському Галіфаксі на щорічній Парламентській асамблеї НАТО, де головуватиме Раса Юкнявічєнє.

Олександр Куць подякував партнерам за увагу до проблем України та за вкрай важливу підтримку нашої держави на міжнародній арені.