портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Довгострокове планування – пріоритет розвитку територіальних громад

Опубліковано 27 травня 2021 року, 16:43 , Департамент економіки облдержадміністрації

Засідання робочої групи з питань стратегічного розвитку територіальних громад Донецької області відбулось під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігора Мороза  сьогодні,  27 травня.  

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації (офлайн), проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», Донецького регіонального офісу програми «U-LEAD з Європою», представництва Данської ради у справах Біженців в Україні, Програми ООН  із відновлення та розбудови миру та представники територіальних громад Донецької області (онлайн).

Під час заходу директор департаменту економіки облдержадміністрації Геннадій Мар’яненко розповів про напрями розвитку економіки Донецької області та їх зв’язок з довгостроковим плануванням на місцевому рівні. Також присутні обговорили державні та регіональні пріоритети стратегічного планування на період до 2027 року, а також затвердили методичні рекомендації соціокультурних критеріїв територіальних громад Донецької області.

Перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Мороз рекомендував органам місцевого самоврядування у 2021 році взяти участь у всеукраїнському та обласному конкурсах «Кращі практики місцевого самоврядування» та сприяти поширенню інформації щодо участі ЗМІ у всеукраїнському та обласному конкурсах журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та кращих практик територіальних громад Донецької області.