портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА презентував економічний потенціал Донеччини на міжнародній конференції «UkraineInvest Talks: Дніпро»

Опубліковано 27 травня 2021 року, 16:45

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко розповів  міжнародним та українським інвесторам про переваги інвестування у Донеччину на конференції "UkraineInvest Talks: Дніпро", яка спрямована на популяризацію інвестиційних можливостей в регіонах України.

«UkraineInvest Talks: Dnipro» відбувся  сьогодні у Дніпрі під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Серед учасників заходу − міські голови, представники бізнес-спільноти, міжнародних фінансових організацій та експертного середовища.

Павло Кириленко виступив спікером тематичної панелі «Інвестиційні можливості регіонів».

Він зазначив, що  Донеччина має людський, природний та промисловий потенціал. Це дозволяє регіону розвиватися, попри окупацію майже третини його території внаслідок збройної агресії РФ.  Область продовжує багато в чому займати лідерські позиції. 

«Про цифри та досягнення. Це перше місце за обсягом реалізованої інноваційної продукції промисловими підприємствами.  Друга по Україні Донецька область за обсягами реалізованої промислової продукції, третя -  за обсягами капітальних інвестицій та експорту товарів.  Результатом роботи основних галузей промисловості області є більше третини виробленої в Україні металургійної продукції та понад 8% продукції машинобудування», - сказав Павло Кириленко.

Донеччина зберегла зацікавленість інвесторів:  регіон посягає друге місце за обсягом прямих іноземних інвестицій. Майже 76% інвестицій в економіку області спрямовується у промисловість. 

В умовах обмеженості внутрішніх інвестицій зростає роль міжнародних донорів. Донеччина отримує їхню допомогу за різними напрямками, зокрема на диверсифікацію економіки, розвиток місцевого самоврядування, інфраструктурні проєкти.

Під час виступу на конференції  голова Донецької ОДА запропонував потенційним інвесторам чотири проєкти, які можуть бути втілені за допомогою їхніх інвестицій. Йдеться про можливе будівництво заводу з виготовлення кальцинованої соди, будівництво заводу з виробництва теплоізоляційних матеріалів на основі базальтового волокна, початок виробництва паперу з крейди та реконструкцію аеропорту «Краматорськ».

«Дякую всім організаторам та учасникам конференції. Такі зустрічі та обговорення надзвичайно важливі, адже в них народжуються успішні економічні рішення. Впевнений, що взаємодія підприємців та держави швидко принесе результат», -  зазначив Павло Кириленко.