портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Джури Донеччини виборюють призові місця на Всеукраїнському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано 11 липня 2019 року, 10:21 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Одинадцятий рік поспіль Джура крокує Україною, згуртовуючи     найсильнішу, найрозумнішу, найуніверсальнішу, найкращу молодь України.       Так, 04 липня 2019 року в м. Новомосковськ Дніпропетровської області відбулося урочисте відкриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура-2019: «Самарська Січ» (далі – Гра). У Грі беруть участь 26 роїв старшої вікової категорії (9 -11кл.) та 19 роїв середньої вікової категорії (6 – 7 кл.) з усіх областей України.

Донецьку область представляють рій-переможець обласного етапу «Лиманські яструби» (Лиманська ЗОШ № 4 І – ІІІ ст. Лиманської міської ради) у старшій віковій категорії та переможці Всеукраїнського конкурсу звітів про роботу роїв Гри рої середньої вікової категорії «Кіборги» (Торський НВК Лиманської міської ради) і «Залізні вовки» (Вугледарська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Вугледарської міської ради).

Програма Збору активістів, в основному, має вишкільний характер, та все ж декілька видів змагань винесено до залікової програми. На сьогодні рій «Кіборги» має перші здобутки – ІІІ місце у літературно-музичній композиції «Ватра «Слава героям України!» та ІІІ місце у конкурсі «Впоряд».      

Композиція рою «Кіборги» презентує лицарство України від часів козацтва до сьогодення, містить види бойових мистецтв воїнів Запорізької Січі. У ній возвеличується роль козацтва в історії України, сміливість, вправність та мужність запорізьких козаків, їх гостре і влучне слово, оспівується їх героїзм, доводиться думка про те, що сучасні захисники та майбутні – гідні продовжувачі славного минулого козацтва. Особливу увагу приділено сучасним подіям в Україні - оспівується подвиг воїнів АТО, висловлюється  віра в перемогу і нездоланність українського народу та щасливе майбутнє України.

         Учасники Гри впевнено та переконливо доводять, що джури Донеччини – справжні патріоти і майбутні захисники своєї держави.

         Змагання Гри тривають до 14 липня 2019 року. Тож, бажаємо нашим джурам успіхів, нових звершень та перемог!