портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Крокуємо назустріч клієнтам: інтерактивна мапа вакансій, бізнес-школи для молоді, мобільні рекрутери, 3D атлас професій, дистанційна профорієнтація

Опубліковано 11 липня 2019 року, 11:35 , Донецький обласний центр зайнятості

10 липня директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко провела пресконференцію «Підсумки діяльності Донецької обласної служби зайнятості за І півріччя 2019 року та пріоритетні напрямки роботи». Головним у пошуку нових підходів у наданні соціальних послуг вона виділила розвиток комунікацій між учасниками ринку праці в дистанційному форматі.

«Донецька обласна служба зайнятості постійно працює над пошуком новітніх форм роботи. У першу чергу це робиться задля прискорення вирішення питання працевлаштування та забезпечення роботодавців кваліфікованими кадрами», – зазначила директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Наразі впроваджені і успішно працюють декілька новітніх розробок Донецької обласної служби зайнятості. За допомогою інтерактивної карти вакансій шукачі роботи з легкістю підберуть бажану роботу у будь-якому місті регіону. А система електронних паспортів підприємств допоможе молоді дізнатися про компанії та організації, а також обрати одне з них як майбутнє місце роботи. Є новинки і у профорієнтаційній площині. Це 3D атлас професій майбутнього з доповненою віртуальною реальністю. Він дозволяє урізноманітнити процес пізнання світу професій, підвищує зацікавленість підлітків в отриманні інформації і мотивує їх до свідомого професійного самовизначення.

Ефективні нововведення з надання послуг клієнтам дозволили отримати позитивні результати діяльності. За підсумками І півріччя Донецька обласна служба зайнятості займає перше місце в Україні за рівнем охоплення активними заходами сприяння зайнятості. Чисельність працевлаштованих осіб склала близько 15 тис., проходили профнавчання – понад 5 тис. осіб, взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 10,5 тис. осіб.

«Як і раніше, ТОП-20 очолюють робітничі професії. Це продавці, водії, кухарі, слюсарі, трактористи, перукарі тощо. Першість серед найзатребуваніших професій серед спеціалістів тримає бухгалтер», – підвела підсумки Валентина Рибалко.