портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергопостачання ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» відновлено

Опубліковано 17 лютого 2020 року, 12:47

14 лютого Державне підприємство «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» погасило заборгованість за січень 2020. Після цього оператор системи розподілу відповідно до законодавства України відновив енергопостачання у повному обсязі.  

Повна зупинка електропостачання 13 лютого була викликана порушенням графіку погашення заборгованості  за електроенергію. 28 січня, після попередження в установленому Правилами роздрібного ринку порядку, шахті було частково обмежено електропостачання. 13 лютого шахта була повністю знеструмлена.

В умовах нового ринку оператори системи розподілу зобов’язані обмежити або відключити від енергопостачання споживача, який не виконує свої зобов’язання з оплати електроенергії. Невиконання умов оплати – пряме порушення споживачем норм Закону України «Про ринок електричної енергії».

Оператор системи розподілу звертає увагу керівництва шахти та профільного Міністерства енергетики та захисту довкілля, що ситуація із заборгованістю шахти не вирішена до кінця. Борг шахти за розподіл електроенергії складає 123 млн грн. Крім того, Постачальник електроенергії ЕК «Укренерговугілля» надіслав заявку на знеструмлення шахти 28 лютого.

ДТЕК звертається до  Міністерства енергетики та захисту довкілля та профільні відомства з проханням знайти системне рішення вирішення проблем заборгованості за електроенергію державних шахт,  а також тримати на особливому контролі питання платіжної дисципліни за електроенергію ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1».

За інформацією відділв з комунікацій ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля»