портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фінансовий аудит КП «Компанія «Вода Донбасу» завершено, операційний аудит - на завершальній стадії

Опубліковано 03 березня 2021 року, 18:28

Фінансовий аудит  комунального підприємства  «Компанія «Вода Донбасу», яке забезпечує  водопостачання Донецької області, завершено,  а операційний аудит  знаходиться на завершальній стадії.   Про це директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації Оксана Головко повідомила на брифінгу у Краматорську сьогодні, 3 березня.   

«Було ініційовано аудит Компанії «Вода Донбасу». На сьогодні у нас фінансовий аудит компанії завершений.    Компанія ознайомлена з результатами фінансового аудиту.  Операційний аудит, який є надзвичайно важливим для інвесторів, знаходиться на завершальній стадії.  Операційний аудит – це коли беруть стандарти Міжнародної водної асоціації й перевіряють за ними показники корисної дії компанії відповідно до цих стандартів. Ці показники, які були перевірені на сьогодні, відповідають тим проблемним питанням, на яких вже декілька років обласна державна адміністрація наголошує»,  -  сказала Оксана Головко. 

Вона повідомила, що паралельно за цей час було зроблено перевірку діяльності компанії коротким періодом за співпраці з проєктом USAID (США)  та працівниками Компанії «Вода Донбасу». Проблемні питання та шляхи реалізації цих проблем збіглися як за результатами операційного аудиту Червоного Хреста, так і за результатами перевірки, зробленої проєктом USAID. 

«Відповідно нам запропоновано три основні напрямки. Перший напрямок -  це ті втрати води, які здійснюються в трубах, тобто це ремонт водогонів, водопроводів.  Другий напрямок -  це енергоефективне обладнання на фільтрувальних та насосних станціях.  Третій напрямок -  це  альтернативна енергетика, щоб зменшити максимально ключову суму собівартості одного кубометру води.  Саме ці проєкти були запропоновані нашим можливим донорам», -  сказала директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин. 

Наразі триває робота за трьома напрямками.  «Перший -  це політичний проєкт, який фактично управляється Мінреінтеграції. Чекаємо від них порядок відбору проєктів.  І два – це самостійні напрямки міжнародних фінансових установ. Єдина проблема, яка відштовхує більшість міжнародних організацій, заключається у тому, що він не може бути комерційним. Є значна кількість об’єктів, які знаходяться на непідконтрольній території України, що не є привабливим для жодного міжнародного банку, який видає комерційні кредити.  Цей проєкт є політичним. Донецька ОДА максимально докладає зусиль, щоб звернути уваги усіх дипломатичних структур на існуючий стан», - зазначила Оксана Головко.