портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України від 28 травня

Опубліковано 29 травня 2020 року, 09:08 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль: Уряд буде системно вирішувати проблему забезпеченості медиків, які працюють з коронахворими
Денис Шмигаль наголосив, що за результатами робочої поїздки до Київської області буде зроблено висновки та дані відповідні доручення як стосовно станції екстреної допомоги Білої Церкви, так і щодо системного вирішення цієї проблеми. «На мою думку, подібна ситуація є у багатьох закладах охорони здоров’я, а медики сьогодні знаходяться на передовій боротьби з епідемією коронавірусу», – зауважив Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр зустрівся з працівниками станції екстреної медичної допомоги у Білій Церкві
Під час візиту Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з роботою станції екстреної медичної допомоги та Центральної диспетчерської служби, обговорив з працівниками питання роботи станції та запевнив медиків, що Уряд веде роботу із забезпеченням медичних закладів необхідною технікою, обладнанням та відповідною оплатою праці.  

Максим Степанов: Вивчаємо можливість відновлення санітарно-епідеміологічної служби у складі МОЗ
«Епідемія коронавірусу показала, що в Україні є велика проблема з протиепідеміологічними заходами, а відповідна служба ліквідована. Щоб виправити ситуацію, ми наразі розглядаємо питання створення протиепідеміологічної служби у складі Міністерства охорони здоров’я», – підкреслив Міністр охорони здоров’я України.

МОЗ ухвалило рішення про оплату трансплантації серця за кордоном для 5 громадян
П’ять пацієнтів, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, отримають необхідне лікування у закордонних клініках за кошти Державного бюджету України. Таке рішення було прийнято на засіданні Комісії Міністерства охорони здоров’я з питань направлення для лікування за кордон.

Більше 36 тонн гуманітарної допомоги жителям тимчасово окупованої території України направив Міжнародний Комітет Червоного Хреста
Автомобілі з органічними добривами, насінням, знаряддям для господарської роботи, загальною вагою понад 36 тонн, прослідували за маршрутом Київ-Донецьк через КПВВ «Новотроїцьке».

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 28 травня в Україні 22382 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужало. Загалом захворіли 1627 дітей та 4345 медиків. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

Денис Шмигаль обговорив реформи в Україні з послами Великої сімки
Прем’єр-міністр України наголосив, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я. Також, за його словами, сьогодні на порядку денному стоять ті реформи, які нададуть поштовх і полегшать економічний розвиток. «Це реформа митниці, реформа оподаткування малого і мікробізнесу. Нам також треба робити, як ми це називаємо «регуляторну гільйотину» – реформу з дерегуляції, щоб всіляко полегшити роботу малого бізнесу», – зазначив очільник Уряду.

Затверджено перспективні плани 24 областей України
«Завершився складний процес узгодження перспективних планів 24 областей, які стануть основою нового адміністративно- територіального устрою базового рівня», – прокоментував прийняття розпоряджень Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Мінветеранів цікавиться досвідом США у формуванні шанобливого ставлення суспільства до ветеранів
«Мінветеранів Сполучених Штатів має величезний досвід роботи з людьми, які пройшли війну, і досягло серйозних результатів. Один з таких показників – ставлення суспільства до ветеранів. Тому нам важливо, щоб обмін досвідом між нашими відомствами дав максимально можливий результат», – зазначив Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб.

В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14
«Запуск послуги ID-14 зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізуючи кількість візитів до держорганів. Відтепер діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хв. часу на заповнення заяви», – наголошує Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Олег Немчінов провів нараду щодо дофінансування деяких об'єктів Євро-2012
«Прогнозний обсяг фінансування для завершення будівництва вищевказаних об’єктів та введення їх в експлуатацію, в рамках виконання визначених порядком заходів, складає 902 млн грн, з яких 583,04 млн грн є предметом розгляду судовими інстанціями відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру судових рішень», – зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Уряд затвердив з доопрацюванням Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19
У Програмі враховані ініціативи за такими напрямками: доступ до фінансів, доступ до ринків, дерегуляція, модернізація та розвиток, доступ до інфраструктури. Важливою частиною Програми буде системна та ґрунтовна підтримка вітчизняного виробника. Принциповим пріоритетом є створення робочих місць та сплата податків в Україні.

У Мінекономіки обговорили питання ринку мінеральних добрив з представниками аграріїв та виробників
«Рішення щодо введення/неведення квот на добрива ще не прийнято. Ми підтримуємо постійний діалог з усіма зацікавленими сторонами. Наше спільне завдання – вийти на узгоджене рішення, яке буде і в інтересах аграріїв, і в інтересах вітчизняних виробників», – підкреслив заступник Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка.

З 1 червня відбудеться повне відкриття навігації на всіх каскадах Дніпра, – Владислав Криклій
«Рішення про ремонт Канівського шлюзу було прийнято у 2018-му, але роботи не проводилися у встановлені терміни. Тільки після втручання Міністерства та заміни керівництва ДП “Укрводшлях” ми знайшли можливість завершити капремонт. І навіть на 10 днів швидше від запланованої дати – 1 червня буде відкрита вся навігація», – сказав Міністр інфраструктури України.

Укрзалізниця готова до запуску пасажирського сполучення з 1 червня
42 поїзди будуть готові вирушити з 1 червня. Про це повідомив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович під час огляду готовності залізничного вокзалу м. Києва та рухомого складу до відновлення пасажирських перевезень.

Уряд призначив заступника Міністра оборони з цифрової трансформації
«Це новий рівень менеджменту реалізації державної політики. CDTO координуватимуть цифрову трансформацію у профільній сфері. Вони не лише займатимуться цифровізацією державних послуг, а зможуть докорінно змінити систему та процеси усередині міністерств», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Внесено зміни до Порядку надання субвенції громадам на їх розвиток
«Постанова дасть можливість місцевим органам влади розширити коло проектів, на реалізацію яких може бути спрямована субвенція», – прокоментував норми прийнятої постанови КМУ Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Ольга Буславець обговорила з представниками Світового банку заходи зі стабілізації енергетичного сектору
В. о. Міністра енергетики та захисту довкілля розповіла про заходи, які реалізовуються в рамках роботи Антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. «Тільки виконання комплексу цих завдань дозволить стабілізувати ситуацію і забезпечити надійне постачання електричної енергії споживачам», – зазначила вона.

В.о. Міністра енергетики Ольга Буславець обговорила “зелений тариф” з тимчасово повіреною у справах США
В.о. Міністра сподівається, що невдовзі з виробниками альтернативної електроенергії (відновлювальні джерела) буде досягнуто компроміс, який своєю чергою сприятиме реструктуризації “зеленого” тарифу.

Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном
Міністр оборони висловив вдячність за безумовну підтримку Французькою Республікою незалежності та територіальної цілісності України, активну позицію з питань врегулювання збройного конфлікту на сході держави, конструктивну роль Франції у “Нормандському форматі” та воєнно-політичну підтримку курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Заява МКІП щодо ситуації з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка
Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів України для того, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції. Найближчим часом Мінфіну буде надіслано доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 “Державна підтримка кінематографії”.

Профтехи отримають безкоштовний доступ до сервісів Google для дистанційної роботи
Заклади профосвіти зможуть безкоштовно використовувати всі інструменти та сервіси G Suite for Education компанії “Google”. Таку можливість компанія надала для того, щоб заклади могли якісніше працювати з учнями у дистанційному форматі.