портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 12 грудня 2019 року

Опубліковано 13 грудня 2019 року, 15:10

Створення зони вільної торгівлі ГУАМ є нашим безумовним пріоритетом, – Олексій Гончарук
«Основною спільною метою держав-членів ГУАМ є зміцнення нашого економічного співробітництва. Для цього ми маємо виконати низку завдань», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Мультимодальні перевезення та цифрові транспортні коридори сприятимуть швидкому руху товарів між країнами ГУАМ та розвитку наших економік, – Владислав Криклій
Коментуючи результати засідання, Міністр інфраструктури України відзначив, що розвиток транспортного коридору ГУАМ та взаємодія в рамках транспортних коридорів ГУАМ, ТРАСЕКА та європейської транспортної мережі TEN-T матиме важливе значення для створення зони вільної торгівлі з країнами ГУАМ.

Зниження облікової ставки одразу на 2 пункти свідчить про стабільний позитивний тренд в економіці України, – Олексій Гончарук
«Це – дешевші кредитні ресурси не лише для населення, а й для бізнесу. А ще – зниження облікової ставки означає, що Нацбанк не бачить загрози для низької і стабільної інфляції. Отже, зниження інфляції до 5% у листопаді – не разова перемога, а прогнозований і очікуваний тренд», – підкреслив Прем'єр-міністр України.

Уряд зробив перші кроки для значного підвищення прожиткового мінімуму
«Ініціатива дозволить наблизитися до стратегічної мети Уряду – підвищення розміру прожиткового мінімуму до фактичного рівня. Зараз є різні підходи до визначення суті «фактичного прожиткового мінімуму». І ми будемо рухатися до того, щоб він становив не менше 30-40% від розміру середньої заробітної плати», – прокоментувала Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Юлія Соколовська розповіла про досягнення Мінсоцполітики за 100 днів
Міністр наголосила, що ключовими на сьогодні є 4 сфери, визначені у Програмі діяльності Уряду: підтримка людей з інвалідністю; піклування про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; допомога сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах; наведення ладу з пенсіями.

Уряд ухвалив рішення про перерозподіл держсубвенції для забезпечення потреб сімей
Це дасть змогу забезпечити своєчасну виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, батькам-вихователям і прийомним батькам, а також профінансувати розрахунки за пільги та житлові субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Держава готова надати необхідну допомогу звільненим українцям
Уряд прийняв постанову, якою передбачається порядок здійснення соціального і правового захисту осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення.

Мінветеранів: 33 родини внутрішньо переміщених осіб зможуть незабаром отримати житло у тимчасове користування
Житло для понад півтори сотні внутрішньо переміщених осіб (33 родини) придбають за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджетів 70/30%. З державного бюджету на це передбачено майже 13 мільйонів гривень.

Енергоефективність має стати національною ідеєю – в Україні повинні з’явитися цілі енергомодернізовані квартали, – Олексій Оржель
Енергоефективність є пріоритетом для нового Міністерства енергетики та захисту довкілля, Уряду та Президента України. Це той напрям, який дає надзвичайний мультиплікатор розвитку економіки та є важливим елементом зменшення енергетичної залежності для України.

Українські порти досягли рекордного обсягу перевалки вантажів, – Владислав Криклій
Вперше за останні 10 років обсяг перевалки вантажів у морських портах України перевищив 150 млн тонн. Рекордний показник було зафіксовано 11 грудня 2019 року.

Маємо змінити модель організації приміських перевезень, – Мінінфраструктури
У Міністерстві інфраструктури відбувся форум щодо впровадження суспільно важливих перевезень пасажирів залізничним транспортом.

Переходимо від планів до практичних змін, – Наталія Форсюк
План дій для реформування управління циклом інфраструктурних проектів в Україні – стратегічний документ, розроблений Міністерством інфраструктури України у рамках консультацій з проектом МЦІП, який фінансується ЄС.

МОН: Відбірковий етап WorldSkills Ukraine завершився
«Конкурс є одним із майданчиків, де молоді та амбітні фахівці можуть показати свої вміння, привернути увагу потенційного роботодавця і загалом довести свою професійну майстерність», – повідомив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

За 100 днів Уряду розпочато розбудову ІТ-інфраструктури пенітенціарної системи
Одним із завдань Міністерства юстиції, передбаченого Програмою дій Уряду, є створення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту. Єдиний реєстр допоможе налагодити облік засуджених та взятих під варту осіб, а відтак – оперативно отримувати інформацію про них.

МОЗ вводить нові спеціальності
МОЗ України затвердило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників.

МКМС розпочинає діалог про мистецьку освіту в Україні
До діалогу мають долучитись усі представники професійного середовища, громадські організації, митці, викладачі, представники департаментів культури місцевих органів самоврядування.

Держгеокадастр оголосив конкурс на керівні вакантні посади у терорганах
Конкурс оголошено на посади начальників головних управлінь Держгеокадастру у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Одеській, Харківській, Херсонській областях.