портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 14 лютого 2020 року

Опубліковано 17 лютого 2020 року, 09:13 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук пояснив, чому українці отримали дві платіжки за тепло у січні
Цієї зими Уряд спільно з представниками місцевої влади знизив суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це – перший опалювальний сезон за багато років, коли тарифи не зростають, а зменшуються.

Глава Уряду: У грудні платіжки знизились. Так має бути і надалі
«У січні ще не всі отримали платіжки, але теж є зниження. Важливо порівнювати місяць до місяця – січень із січнем і у підсумку люди за зиму заплатять менше і за тепло, і за газ, ніж торік», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук: Новоспечені батьки витрачатимуть 20 хвилин замість 2 тижнів на 10 державних послуг, пов’язаних з народженням дитини
«Якщо раніше потрібно було вистояти у чергах 11 інстанцій, подати 37 документів – зараз 15 хвилин та всього 1 заява просто в пологовому. Це зручно, швидко та доступно для всіх. Схожі сервіси в деяких країнах об’єднали тільки 3-5 послуг в 1. Ми перші, хто об’єднав одразу 10 послуг в одну», – зазначив Олексій Гончарук.

Олексій Гончарук: Евакуація українських громадян з Китаю запланована на 18 лютого
«Уряд на наступному тижні евакуює тих, хто бажає повернутись до України. При цьому, будуть вжиті всі заходи для непоширення вірусу. Ми готуємо безпечні об’єкти, де плануємо розмістити людей. Вони будуть протягом 14 днів під наглядом фахівців», – прокоментував Прем’єр-міністр України.

Зоряна Скалецька: Країна має мати орієнтир, щоб краще розуміти куди ми рухаємося
«Міністерство охорони здоров’я працює над Національною стратегією здоров’я нації – 2030», – про це повідомила Міністр охорони здоров’я. Вона зазначила, що на сьогодні в МОЗ працює 8 міжвідомчих груп, які розробляють стратегії на 5-7 років, яких до вересня 2019 року не було.

Дмитро Кулеба: Україна утримує позицію в топ-3 експортерів сільськогосподарських продуктів до ЄС
Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України зазначив, що Україна давно утримує позитивний тренд зростання експорту до ЄС загалом, але найбільшу динаміку має саме експорт продукції аграрної та харчової промисловості.

Тимофій Милованов: Обсяги виробництва прокату у 2019 році зросли на третину
У січні поточного року металургійна галузь достатньо впевнено відновила обсяги випуску – порівняно з груднем 2019 року обсяги виробництва прокату зросли – на 29,4%, сталі – на 14,6% та чавуну - на 4,9%. Про це сказав Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

У 2019 Україна експортувала товарів і послуг до Євросоюзу на 25 млрд дол. США
У 2019 році експорт українських товарів в країни ЄС зріс на 3%, а послуг – на 7,7%. Загалом за експорт товарів і послуг в країни ЄС Україна отримала понад 25 млрд дол. США: 20 млрд 752 млн дол США – за товари та 4 млрд 288 млн дол США – за послуги.

Міністри оборони України та Королівства Норвегія говорили про співробітництво між двома країнами

Зокрема, зосередили увагу на розробці законодавства у сфері національної безпеки і оборони, вивченні аспектів діяльності в рамках «Північноєвропейського оборонного співробітництва» (NORDEFCO), консультаціях щодо політичної стратегії з питань територіальної цілісності, незалежності та безпеки.

В Мюнхені Андрій Загороднюк провів зустріч з Сенатором Робом Портманом

В ході дискусії Міністр оборони України обговорив з Робом Портманом поточну безпекову ситуацію в Україні та напрямки реформування оборонного відомства.

В рамках Мюнхенської конференції Андрій Загороднюк зустрівся з представником групи Європейської Народної Партії
Міністр оборони України поінформував європейського парламентаря про поточний стан реформування оборонного відомства, подальші кроки щодо розвитку спроможностей ЗС України, а також поточні безпекові загрози, які постають перед Україною.

Пропонуємо лібералізувати автомобільні перевезення між Україною та Австрією, - Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Гернотом Пфандлером. Сторони обговорили стан і перспективні напрямки співробітництва в сфері транспорту та розвитку інфраструктури.

Міністри оборони України та Румунії обговорили напрямки співпраці в контексті безпеки Чорноморського регіону
Андрій Загороднюк наголосив на важливості співробітництва на рівні військово-морських сил та посиленні спільної роботи з партнерами в Східно-Європейському регіоні з метою забезпечення стабільності в акваторії Чорного моря.

Мінінфраструктури: У 2019 році показники транспортної галузі продемонстрували позитивну динаміку
У 2019 році показники транспортної галузі продемонстрували позитивну динаміку. В українських портах на 18% зросла перевалка вантажів, встановлено десятирічний рекорд вантажопереробки – 160 000 тис. тонн вантажів. На 19 % зросла переробка контейнерних вантажів – 1 000 000 TEU перероблено.

Держгеокадастр підписав спільний план дій з Нідерландським агентством з питань кадастру, земельного реєстру та картографії
Голова ради правління Нідерландського агентства з питань кадастру, земельного реєстру та картографії (Kadaster) Френк Тієрольф відзначив прогрес України в інтеграції реєстрів, відкритті даних та поєднанні кадастрів.

Держгеокадастр прискорює інтеграцію України до європейської системи геопросторової інформації
Між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) і Нідерландським агентством з питань кадастру, земельного реєстру та картографії (Kadaster) підписано спільний план дій.

Режими рибальства у рибогосподарських водних об’єктах у 2020 році мають бути збалансовані
Мінекоенерго обговорило з представниками громадськості питання сталого розвитку рибного господарства і раціонального використання водних біоресурсів та збереження екосистеми.

Держводагентство: Зміни клімату чи несприятливі гідрологічні умови
За інформацією Укргідрометцентру, у зв’язку із нетиповим для України осінньо-зимовим періодом у басейнах всіх річок України склалися вкрай несприятливі гідрометеорологічні умови для формування весняного водопілля.