портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 19 лютого 2020 року

Опубліковано 20 лютого 2020 року, 10:28 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Людина – головний пріоритет нашого Уряду. Звітуємо про результати роботи, – Олексій Гончарук
«Уряд має стратегію та команду для реалізації всіх завдань, які перед нами поставив Президент Зеленський. Від самого початку ми наполегливо працюємо для досягнення макроекономічної стабільності, підвищення інвестиційної привабливості та покращення умов ведення бізнесу в Україні», – зазначив Глава Уряду.

Понад мільйон ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань отримають щорічну грошову допомогу
«Одноразову грошову допомогу ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань збільшено порівняно з минулим роком», – зазначила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська. Допомогу отримають 1 003 333 осіб, на це в Держбюджеті передбачено понад 1,3 млрд грн.

Уряд зробив соціальне житло доступнішим, – Юлія Соколовська
«Особи, які потребують соціального захисту та мають недостатній для купівлі чи оренди житла дохід, зможуть бути взятими на соціальний квартирний облік та у подальшому отримати соціальне житло», – наголосила Міністр соціальної політики України.

Юлія Соколовська відзвітувала про результати роботи Мінсоцполітики перед профільними комітетами Парламенту
«5 місяців – досить короткий час для масштабних змін у сфері соціальної політики, але уже зараз у нас є вагомі досягнення за кожним із напрямів, якими займається Міністерство», – зазначила Юлія Соколовська.

Реорганізація казенних підприємств дозволить покращити якість засобів реабілітації та послуг для людей з інвалідністю, – Юлія Соколовська
За словами Міністра соціальної політики, планується реорганізувати 8 підприємств, що входять до сфери управління Мінсоцполітики і забезпечують технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю.

Оксана Коляда: Спорт, як засіб реабілітації, має бути доступним кожному ветерану, за місцем проживання
«Звісно, в країні є проблеми навіть з інфраструктурою, особливо для людей з пораненнями та травмами, але це не перепона, це виклик, який ми готові долати. Спільними зусиллями на міжвідомчому рівні необхідно вирішувати ці проблеми і працювати», – наголосила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Уряд розподілив 4 млрд грн державної підтримки аграріїв на 2020 рік
«4 млрд гривень державної підтримки сільгоспвиробників у 2020 році будуть спрямовані у ті напрямки, які є найбільш актуальними для сільгоспвиробників, – здешевлення кредитів, компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва та інші», – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Евакуація людей з Китаю проходить у штатному режимі, – МОЗ
«Уряд має чіткий план і ми його виконуємо. До прийому людей готові. Літак вже вилетів. Усі пройшли відповідні перевірки. На борт допущені люди без симптомів гострої респіраторної інфекції», – сказав заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Уряд створить нові робочі місця та забезпечить зростання промислового виробництва
19 лютого на своєму засіданні Кабінет Міністрів України створив Координаційний центр з питань промисловості, до складу якого увійшли представники центральних органів виконавчої влади – Мінфіну, Мінінфраструктури, Мінекоенерго, Державної податкової і Державної митної служб, Держстату. Координаційний центр очолить Прем'єр-міністр України.

Уряд затвердив Положення про Офіс фінансового контролю
Це наступний логічний крок у становленні нового органу. Положенням визначаються його основні завдання, функції та повноваження.

Уряд спрощує залучення інвестицій у видобуток копалин
«Наша мета – створення більш прозорих умов та зменшення адміністративного навантаження на інвесторів, тому зараз ми виключаємо узгодження з обласними радами для надр загальнонаціонального значення з процедури отримання спеціальних дозволів, як це було раніше. Це створювало додаткові корупційні ризики та блокувало розвиток надровидобутку», – підкреслив Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.

Мінекоенерго: Приєднатися до електричних мереж буде простіше
Кабінет Міністрів України ухвалив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» щодо зміни процедури приєднання до електричних мереж та створення передумов для зменшення оплати за нього.

Роман Абрамовський з робочою поїздкою відвідав Чорнобильську АЕС
Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України провів нараду із керівниками підприємств, що належать до сфери управління Агентства, окреслив завдання та стратегічні напрями діяльності.

Залишки освітньої субвенції використовуватимуть на протипожежні заходи у школах
Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив 19 лютого 2020 року. «Цим рішенням наш Уряд акцентує увагу, що пожежна безпека шкіл має бути одним із пріоритетів для місцевої влади. Адже вона напряму стосується безпеки учнів, учителів та усіх, хто знаходиться у закладах», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Уряд зробив крок до зменшення промислового забруднення
«Запровадження інтегрованого дозволу для великих підприємств-забруднювачів – це європейська практика, яка дозволяє з однієї сторони зменшити адміністративне навантаження на бізнес, оскільки буде введена на заміну ряду дозволів. А з іншої – сприяє зменшенню викидів та запобігатиме промисловому забрудненню через запровадження вимог та заходів для зменшення впливу та комплексного захисту довкілля», – наголосив Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

Андрій Заблоцький: Проведення обліку мисливських тварин має бути відкритим для громадськості
Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький звернувся листом до обласних управлінь, лісомисливських господарств та користувачів мисливських угідь щодо забезпечення відкритості проведення обліку мисливських тварин.

Україна та США вже цього року можуть відновити спільні конкурси для науковців
Це передбачено Угодою між Урядом України та Урядом США про співробітництво у сфері науки та технологій. Проект закону про продовження дії цієї Угоди був розроблений МОН і схвалений Кабінетом Міністрів 19 лютого 2020 року.

Делегація Міноборони обговорила з турецькими колегами активізацію співробітництва у військово-технічній сфері для забезпечення потреб ВМС ЗСУ
У рамках переговорів сторони розглянули низку можливих варіантів кооперації з урахуванням наявних можливостей українських компаній та готовності турецької сторони до постачання і локалізації виробництва вузлів та агрегатів морських платформ та озброєння в Україні.

Олександр Банчук: Розпочато удосконалення процедури державної реєстрації підзаконних нормативно-правових актів
«Удосконалена процедура дозволить органам влади швидше і оперативніше реагувати на потребу врегулювання тих чи інших правових відносин», – зазначив заступник Міністра юстиції.