портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятувальники Донеччини провели для представників засобів масової інформації інтерактивне заняття з мінної безпеки

Опубліковано 20 лютого 2020 року, 09:40 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

Про те, що боєприпаси є смертельно небезпечними, рятувальники Донеччини щодня розповідають громадянам під час проведення профілактичних рейдів та інформаційно-роз’яснювальної роботи. Однак, попри зусилля представників ДСНС, люди продовжують порушувати правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Як результат, навіть зараз, коли вже 6-ий рік тривають бойові дії на території області, не всі громадяни добре засвоїли життєво необхідні правила поведінки.

Для того, щоб привернути увагу суспільства до актуального питання мінної небезпеки, та підвищити рівень обізнаності громадян, 19 лютого представники Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели на базі частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення інтерактивне заняття з мінної безпеки для представників засобів масової інформації. У заході взяли участь журналісти національних та місцевих ЗМІ.

Співробітники Головного управління підготували насичену програму, яка включала як теоретичну, так і практичну частини. На початку заходу рятувальники провели інформаційну лекцію щодо різновидів вибухонебезпечних припасів, на які сьогодні можна натрапити на території області. За допомогою наочної агітації та макетів фахівці Служби порятунку продемонстрували боєприпаси, що зустрічаються найчастіше.

Особливий інтерес присутніх викликало знайомство із фахівцями піротехнічних робіт. Вони розповіли про особливості та небезпеки праці, продемонстрували оснащення та захисне спорядження, що допомагає їм вилучати та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Журналістів неабияк вразили статистичні дані: піротехніки ДСНС чи не щодня отримують заявки на розмінування. Лише за минулий рік було вилучено та знищено понад 9,5 тисяч боєприпасів.

Крім того, учасники заходу взяли участь у тренінгу з надання першої домедичної допомоги. Вони отримали дуже корисні знання, що допоможуть врятувати життя як самим журналістам, так і тим, хто може знаходитися поряд із ними у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Журналісти подякували співробітникам Головного управління за проведену роботу та отримані знання.