портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 30 січня 2020 року

Опубліковано 31 січня 2020 року, 11:49 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: У січні та лютому люди мають отримати знижену вартість платіжок, як і в грудні
Про це сказав Прем’єр-міністр України під час селекторної наради з керівниками ОДА. Він закликав місцеву владу активніше застосовувати надані Урядом інструменти щодо зниження суми в платіжках на тепло і гарячу воду.

Мінсоцполітики створило інтерактивну карту отримувачів гуманітарної допомоги
«З метою наведення ладу у системі гуманітарної допомоги Мінсоцполітики створило інтерактивну карту отримувачів гуманітарної допомоги, яка дозволить здійснювати контроль за транспортуванням, отриманням, збереженням, охороною, складуванням, розподілом, цільовим використанням і обліком гуманітарної допомоги», – розповів заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль.

За місяць ціна на дизельне пальне та бензин знизилася в середньому на 2 гривні, – Олексій Гончарук
Результат боротьби із незаконними АЗС і окремих комунікацій з учасниками ринку – за місяць ціна на дизельне пальне та бензин знизилася в середньому на 2 гривні. «Що змінилось у простих цифрах? Наприклад, щоденні витрати українців на пальне зменшились на 16,5 млн грн, або на 511 млн грн на місяць», – сказав Прем’єр-міністр України.

ЄС та Україна провели третю зустріч неформальної Робочої групи високого рівня зі стратегічних комунікацій
ЄС та Україна підкреслили важливість неформальної Робочої групи як платформи для діалогу та обміну досвідом у сферах стратегічних комунікацій, протидії дезінформації та питаннях, пов’язаних із медіа. ЄС висловив свою солідарність та підтримку України у протидії гібридним загрозам.

У Києві обговорили питання співробітництва між прикордонними відомствами України та Естонії
«Окремо хотів би висловити вдячність естонським колегам за підготовку та навчання нашого персоналу з Морської охорони, що відбулися в Україні в минулому році. Це дає нам можливість зміцнювати та нарощувати потенціал відповідно до кращих європейських практик», – зазначив перший заступник Голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко.

У 19 разів зросла ціна оренди на першому аукціоні лотів в аеропорту «Бориспіль», – Владислав Криклій
«Результат перевершив очікування у 19 разів! Чекаємо наступних аукціонів і нових учасників. Нашою метою є проведення прозорих і справжніх конкурсів на оренду майна з багатьма учасниками. Так, держава отримає найкращі умови, а пасажири – найкращий сервіс», – заявив Міністр інфраструктури України.

Україна має стати міжнародним транспортним хабом, – Владислав Криклій
«Україна має стати міжнародним транспортним хабом і Азербайджан є важливим партнером для здійснення цієї мети. Українська держава зацікавлена в розвитку взаємовигідного українсько-азербайджанського співробітництва в усіх сферах економіки, зокрема, інфраструктурі та транспорті», – заявив Міністр інфраструктури України.

Укравтодор оголосив тендер на будівництво транспортних розв’язок на автомобільних дорогах М-05 та М-06
Виконання зазначених робіт передбачено в рамках реалізації Проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва» за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку (ЄІБ)/Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Олексій Оржель: Встановлена Урядом ціна на газ для споживачів є граничною, проте може бути меншою
Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель на брифінгу за підсумками засідання Уряду поінформував щодо прийнятого рішення про зниження ціни на газ для споживачів на 25 % та пояснив логіку та послідовність дій Уряду.

Уряд затвердив Концепцію реалізації державної політики в сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель
Будівля із наближеним до нульового рівнем споживання енергії повинна мати рівень енергетичної ефективності не нижче рівня мінімальних вимог з енергоефективності (клас «С») і при цьому більше 50% її енергозабезпечення здійснюється за рахунок відновлювальних джерел енергії.

У Міноборони обговорили питання співробітництва в оборонній сфері між Україною та Республікою Польща
Міністр оборони України зазначив, що співробітництво в сфері безпеки та оборони між військовими відомствами України і Польщі є стратегічно важливим. Особливу увагу Андрій Загороднюк зосередив на Азово-Чорноморському регіоні, наголосивши на триваючій мілітаризації Росією Автономної Республіки Крим.

Денис Малюська: Уряд схвалив законопроект про діяльність третейських судів
«Ми плануємо створити ефективну систему третейських судів, що має значно розвантажити судову систему, оскільки буде відновлено довіру суспільства до третейського розгляду. Важливо, що у законопроект включено запобіжники, які не дозволять третейським судам сприяти чи бути залученими до рейдерських дій», – заявив Міністр юстиції України.

Валерія Коломієць: Розробку електронного кабінету арбітражного керуючого планується завершити до осені 2020
Кількість арбітражних керуючих в Україні відповідає попиту на їхні послуги, який може зрости у зв’язку із введенням інституту відновлення платоспроможності фізичних осіб, – повідомила заступник Міністра юстиції України Валерія Коломієць.

2020-2021 навчальний рік буде Роком математики в Україні
«Очевидно, що року недостатньо, аби виправити всі проблеми з нашою математичною освітою. Але ми можемо впровадити найбільш нагальні й потрібні нашим дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна всім, бо вона – про наше щоденне успішне і заможне життя в сучасному світі», – відзначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.