портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформація щодо погашення заборгованості з заробітної плати гірникам Донеччини

Опубліковано 19 листопада 2019 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Завдяки спільним зусиллям Верховної Ради України, Уряду, галузевого міністерства, облдержадміністрації та всіх зацікавлених сторін шляхом внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2019 рік» винайдено резерв та виділено 1 млрд. грн. на заробітну плату шахтарям України.

13.11.2019 на державні вугледобувні підприємства області надійшли бюджетні кошти у сумі 411,8 млн. грн., що дозволило повністю погасити заборгованість із заробітної плати за квітень-вересень тим категоріям працівників,  заробітну плату яким можна сплачувати бюджетними коштами, та частково виплатити заробітну плату за жовтень поточного року (понад 72,0 млн. грн). Кошти невідкладно було перераховано на карткові рахунки гірників. Станом на 19.11.2019 заборгованість за 2019 рік складає 273,7 млн. грн., в тому числі перед працівниками 143,1 млн. грн. 

Зрозуміло, що навіть за рахунок надходження значного обсягу бюджетних коштів на виплату заробітної плати проблему погашення заборгованості не вирішити. У зв’язку з цим сподіваємось, на подальшу плідну роботу, спрямовану на покращення ситуації у вугільній галузі. 

Відтак здійснення фінансування заходів з технічного переоснащення державних шахт, приведення до існуючих технічних вимог стану стаціонарного обладнання, придбання та впровадження сучасної високопродуктивної очисної та прохідницької техніки, транспортних засобів, а також новітніх технологій з видобутку вугілля, забезпечить своєчасну виплату заробітної плати гірникам у подальшому.

Протягом цього тижня в Мінекоенерго проводиться нарада з розгляду програм розгляду державних вугледобувних підприємств за участю представників облдержадміністрацій та профспілок.