портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області змінять межі та кількість районів

Опубліковано 19 листопада 2019 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій облдержадміністрації пройшло засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення адміністративно- територіального устрою області, участь у якому взяли перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики ОДА Наталія Чукова, представники міст, районів та об’єднаних територіальних громад області. Під час засідання були розглянуті питання продовження впровадження реформи децентралізації, визначення меж районів та ОТГ області, подальші плани об’єднання громад.

Ігор Мороз зазначив, що протягом найближчого часу будуть сформовані усі спроможні громади.

«Вже наступного року, до початку місцевих виборів, вся територія України має бути покрита спроможними громадами. Звісно, неможливо зробити всі громади однаково спроможними за такий короткий час. В першу чергу будуть об’єднані перспективно спроможні громади, процес об’єднання інших та зміни територій існуючих ОТГ буде продовжено», - заявив Ігор Мороз.

Під час свого виступу Наталія Чукова розповіла присутнім про перспективні плани об’єднання громад Донецької області, а також про формування нових укрупнених районів у межах області.

«В межах області планується створення восьми районів: Краматорський, Бахмутський, Покровський, Волноваський, Маріупольський, а також три райони на тимчасово окупованих територіях – Горлівський, Донецький та Кальміуський. Райони об’єднані за принципом транспортної доступності та економічних зв’язків, а центрами обрані міста з найбільшою кількістю населення та спроможністю надавати якісні адміністративні послуги для великої кількості населення», - зазначила вона.

Також Наталія Чукова детально розповіла про особливості кожного з новостворених районів та відповіла на питання присутніх. Під час обговорення удосконалення адміністративно- територіального устрою було винесено ряд пропозицій, які у подальшому зможуть спростити формування громад у Донецькій області.

За результатами обговорень членами робочої групи було прийняте рішення щодо формування нових районів у межах, запропонованих Донецькою ОДА.