портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Латвія планує відкрити Почесне Консульство на Донеччині

Опубліковано 07 листопада 2018 року, 15:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про це говорив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць з Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Вієстурсом Силениексом під час зустрічі з латвійською делегацією в Донецькій облдержадміністрації.

Крім того, представники Національної Гвардії та Національних Збройних сил Латвійської Республіки, які увійшли до складу делегації, зазначили, що приїхали в Україну повчитися й перейняти досвід, зокрема, управлінський та військовий, набутий Україною за роки опору російської збройної агресії. Домовилися про обмін досвідом щодо створення загонів самооборони, організації роботи військово-цивільних адміністрацій, військових капеланів тощо.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць зауважив, що область готова до співпраці та обміном досвідом.

«За часи військового конфлікту на території Донецької області її мешканці навчилися протистояти російській агресії. Змін зазнали не тільки військова чи управлінська сфери. Зміни торкнулися всіх галузей життя. Виходячи з давніх партнерських відносин між Україною та Латвією, ми з радістю підемо назустріч в обміні досвідом. Висловлюємо щиру вдячність за багаторічну співпрацю», – зауважив Олександр Куць.

За словами Головного капелана Національних Збройних сил Латвійської Республіки, Латвія від початку збройної агресії Росії проти України твердо стоїть на позиціях відновлення миру і територіальної цілісності нашої держави й всіляко цьому сприяє.

«Гуманітарна допомога, організація відпочинку для дітей загиблих українських військових, реабілітація поранених - по цим напрямкам нині триває співпраця, і вона буде продовжена й надалі», - зазначив Головний капелан Національних Збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш.

Інші новини за темою