портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Меморіальний захід до Дня Гідності й Свободи відбувся у школі Бахмута, де навчався Герой України Дмитро Чернявський

Опубліковано 20 листопада 2020 року, 14:34

Меморіальний захід  до Дня Гідності й Свободи відбувся у Бахмутській загальноосвітній школі №18, яка має ім’я Героя України Дмитра Чернявського.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять українців, які загинули, відстоюючи демократичний вибір, свободу та незалежність нашої держави. До меморіальної дошки, встановленої  на честь видатного бахмутчанина, поклали квіти. 

У старших класах провели «Урок демократії».  Говорили про гідність і свободу як найвищі цінності для людини.  Під час уроку вчителька Оксана Федяєва, яка викладала історію у Дмитра Чернявського, разом із ним здобувала перемоги на Всеукраїнській олімпіаді з історії,  розповіла про свого учня.  

У заході взяли участь й представники Донецької облдержадміністрації.

Заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна поспілкувалася з педагогами та учнями,  подякувала їм за проведений «Урок демократії».  Вона зазначила, що обласна влада завжди підтримуватиме прагнення молоді до свободи та особистісного зростання.

 Юлія Костюніна також передала школі «Книгу пам'яті 2014-2020...», що була видана ОДА, та портрет Дмитра Чернявського, який написала художниця з Литви Беата Куркуль в рамках проєкту «Місто Героїв». 

Нагадаємо, Дмитро Чернявський загинув від ножового поранення проросійськими бандитами під час мітингу за єдність України у Донецьку  13 березня 2014 року. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 94/2015 від 20 лютого 2015 року Дмитру Чернявському було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).