портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Ми з любов'ю приймаємо усіх» - Архієпископ Донецький і Маріупольський Владика Сергій

Опубліковано 21 грудня 2018 року, 19:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Православна церква України готова прийняти прихожан інших православних церков і веде переговори про приєднання із священиками Московського патріархату. Про це заявив Архієпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Владика Сергій під час прес-конференції. Як Керуючий Донецькою єпархією він звернувся до духовенства та парафіян Московського патріархату на Донеччині.
«Перш за все я хочу розвінчати міф про те, що хтось у когось збирається відбирати храми чи змушувати прихожан звертатись лише до нас. Новостворена українська церква – дуже демократична, і будь-який прояв агресії для нас неприпустимий. Але якщо хтось за власним бажанням хоче стати частиною вільної української церкви – ми з любов'ю приймаємо усіх», - наголосив Владика Сергій.
Під час спілкування з журналістами він зазначив, що у Маріуполі вже почався процес переходу від МП до української церкви.
«Ми вже зараз бачимо збільшення кількості прихожан. Впевнений, що коли шостого січня ми отримаємо Томос, процес об'єднання значно прискориться», -зауважив він. 
Також Владика Сергій пояснив, чому об’єднання церков має важливе значення саме зараз.
«Зараз для всіх українців як ніколи важлива єдність. На східних теренах нашої батьківщини іде страшна війна. І зовнішньому ворогу дуже важливо і необхідно, щоби серед українців не було порозуміння. Треба завжди пам'ятати, що бог об'єднує. А диявол намагається роз'єднати і знищити», - заявив він.
У прес-конференції також взяли участь голова громадської організації "Центр творчих ініціатив "Єдність" Анатолій Бутенко та доцент кафедри історичних дисциплін Маріупольського державного університету Вадим Коробка.