портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА провели круглий стіл з проблем знищення полезахисних лісонасаджень

Опубліковано 21 грудня 2018 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

21 грудня в Донецькій ОДА відбувся круглий стіл з проблемних питань знищення полезахисних лісонасаджень під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза. Під час зустрічі розглянули питання полезахисних лісові смуг в Донецькій області, наявних загроз їх знищення, ефективних заходів протидії знищенню захисних лісонасаджень в Донецькій області.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зауважив на актуальності проблеми вирубки лісосмуг.

«Проблема незаконної вирубки дерев не нова. Але із дорожчанням природного газу, в Україні в цілому і на Донеччині зокрема вирубка полезахисних лісосмуг набула неконтрольованих масштабів. Багато про це говорять, але проблема – не вирішується. На сполох б’ють аграрії. Адже лісосмуги захищають землі та виконують багато інших сільськогосподарських функцій. Полезахисні лісосмуги в більшості випадків знищуються безкарно, лише поодинокі випадки по справам таких лісорубів доведені до суду. Проблема незаконної вирубки полезахисних лісосмуг потребує впровадження ефективних заходів із протидії їх знищення», – підкреслив Ігор Стокоз.

Після обговорення питань вирішили надати пропозиції Донецькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства для узагальнення та звернення до голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації із заходами щодо протидії знищенню полезахисних лісонасаджень в Донецькій області.