портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана відзначили в інтернатних закладах системи соцізахисту населення на Донеччині

Опубліковано 02 жовтня 2020 року, 17:15 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана відбулися в  інтернатних закладах системи соціального захисту населення у Донецькій області.

1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі ще й День ветерана. Цей день – не тільки можливість нагадати всім про людський обов`язок бути турботливими та милосердними до шановної частини суспільства. Він дозволяє висловити глибоку пошану до людей, які закладали основу незалежної держави, є носіями кращих трудових традицій і духовних багатств.

Дбайливе ставлення до осіб з інвалідністю, пенсіонерів, самотніх громадян - загальнодержавна справа. Святкування Дня людей похилого віку - гарна можливість ще раз висловити всенародну повагу ветеранам війни та праці, за чиїми плечима нелегкий життєвий шлях. В цьому напрямку робиться все можливе, щоб люди поважного віку почували себе соціально захищеними.

На сьогодні в системі соціального захисту населення області на підконтрольній українській владі території для людей похилого віку та осіб з інвалідністю функціонує дев’ять інтернатних закладів. 

З нагоди святкування Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана в інтернатних установах області пройшли урочисті заходи, під час яких були витримані всі належні карантинні умови. Ветеранів привітали адміністрації закладів та підопічні молодшого віку. 

У цей день мешканці будинків-інтернатів традиційно продемонстрували свої творчі можливості, навички, вміння та натхнення у роботах, виконаних технікою з квілінгу, торцювання, модульного орігамі, ліпки, аплікації тощо.

На святкових концертах, які пройшли в будинках-інтернатах за участю підопічних та співробітників закладів, жителі мали можливість поринути у світ прекрасного, послухати пісні своєї юності, згадати пам'ятні моменти свого життя. 

Також до свята було підготовлено виставки творчих робіт та картин, виробів з сезонних фруктів та овочів, фотовиставки історії життя ветеранів. Проводились спортивні змагання з шахів, шашок, дартсу, доміно, перегляди старих, добрих кінострічок та тематичні бесіди.

Для підопічних всіх закладів було організовано святкові обіди, солодкі подарунки, чаювання з запашною випічкою, які з турботою приготували працівники харчоблоків.

Заходи пройшли у теплій святковій атмосфері, на яких всі присутні отримали заряд позитивних емоцій.

Інші новини за темою