портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині оздоровча кампанія 2020 року охопила понад 1600 дітей

Опубліковано 03 грудня 2020 року, 13:49 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Понад 1600 дітей Донецької області було охоплено у поточному році  оздоровчою кампанією.  Підсумки цієї роботи підвели учасники  розширеного засідання Обласного міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей, яке відбулося у Краматорську за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної. 

У 2020 році у зв’язку з встановленням карантину на всій території України початок оздоровчої кампанії був відтермінований. Так, дитячі заклади оздоровлення та відпочинку мали змогу відновити свою діяльність лише в серпні.

Підвищена відповідальність керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та дотримання тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням COVID-19  дали свої результати -  оздоровча кампанія відбулась без спалахів будь-яких інфекційних хвороб.

У поточному році до впровадження карантину та обмежувальних заходів виявили намір працювати 19 дитячих закладів, але в умовах обмежень і певних складнощів у роботі тільки 4 дитячі заклади прийняли рішення щодо роботи в літню кампанію: «Яструбок», «Зоряний шлях», «Брусіно», Перлина Донеччини».

Загальний обсяг видатків на оздоровлення та відпочинок дітей у 2020 році склав 34,1 млн грн, в тому числі обласний бюджет – 20,9 млн грн. Загальна кількість дітей області, охоплених у 2020 році оздоровленням та відпочинком, склала 1655 дітей.

Послуги з оздоровлення діти області отримували в ДПУ МДЦ «Артек» та  ДП УДЦ «Молода гвардія» – 223 дитини, в Івано-Франківській області – 140 дітей (обласний заклад оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії»), в Одеській області – 10 дітей (Центр реабілітації для дітей «Сергіївка») та в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області – 1282 дитини.

Практика цього року показала, що навіть в умовах пандемії та обмежувальних заходів оздоровлення та відпочинок дітей можливо організувати на достойному рівні.

Інші новини за темою