портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено понад 50 перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках для літніх людей

Опубліковано 15 березня 2021 року, 17:49

Головне управління ДСНС України у Донецької області провело понад 50 позапланових перевірки в  готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей на території Донеччини.  Про це на брифінгу у Краматорську повідомив начальник  центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Самісько. 

«На сьогодні проведено такі перевірки 53 об’єктів: 27 готелів, 10 пансіонатів, 16 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.  Складено 20 актів неможливості проведення заходу державного нагляду контролю – такі заклади або не працюють,  або змінився суб’єкт господарювання.  За результатами позапланових перевірок було притягнуто до адміністративної відповідальності 63 керівники даних закладів», -  зазначив Олексій Самісько. 

За результатами проведених перевірок Головним управлінням подано 4 позови до адміністративного суду про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будинку для  людей похилого віку та пансіонату у Святогірську,  двох готелів -  у Слов’янську та Добропіллі.

В ході проведення позапланових перевірок у вищезазначених закладах були виявлені порушення вимог пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей. 

Нагадаємо, у Харкові 21 січня 2021 року у приватному житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа, яка призвела до людських жертв. На місці пожежі було виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали, з них одна особа померла у лікарні. Для запобігання виникнення таких ситуацій прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення щодо проведення позапланових перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей та людей з інвалідністю.

Головним управлінням ДСНС України у Донецької області заплановано перевірити  понад 80 об’єктів суб’єктів господарювання, із них:  47 готелів, один хостел, 15 пансіонатів; 19 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.