портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сім років тому у Криму відбувся псевдореферендум: історія української прикордонниці

Опубліковано 16 березня 2021 року, 08:00

Сім років тому 16 березня на території Криму всупереч чинному українському законодавству пройшов псевдореферендум про статус півострова. 

За фальсифікованими результатами  «референдуму», який проходив під контролем російських військ та козачих загонів,  Росія включила Крим до свого складу.

Українська влада та міжнародна спільнота не визнала результатів так званого «волевиявлення».  Рада безпеки ООН, Парламентська асамблея ОБСЄ, Венеційська комісія визнали його незаконним та нелегітимним актом, результати якого не мають жодної юридичної сили.  Політики Сполучених Штатів і в Європи назвали це незаконною анексією. 

«Референдуму» та окупації Криму Росією передували організовані антиукраїнські виступи у містах АР Крим, блокада і захоплення стратегічних об'єктів півостріва і військових частин ЗСУ підрозділами російської армії. 

Безпосереднім свідком «російської весни» в Криму була Наталія Василенко. У 2014 році вона була заступником начальника відділу прикордонної служби «Севастополь» з персоналу, зараз  є старшим офіцером Краматорського прикордонного загону. 

Розповідаємо унікальну історію прикордонниці, яку російський снайпер брав на мушку в Криму. Вона не здалась і навіть отримала відзнаку за стійкість.