портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулася відеоконференція щодо перебігу перевірок об’єктів із масовим перебуванням людей, а також щодо профілактики нещасних випадків під час святкування Водохрещі

Опубліковано 17 січня 2020 року, 16:51 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

16 січня відбулася відеоконференція щодо перебігу перевірок об’єктів із масовим перебуванням людей. Увагу присутніх було акцентовано на тому, що під час перевірок особливо потрібно звертати увагу на стан утримання шляхів та виходів евакуації, наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, а також оснащеність закладів автоматичними пожежними сигналізаціями. Крім того, у закладах освіти рятувальники Головного управління проведуть тренувальні евакуації учнів та педагогів. Головною метою ретельної перевірки усіх пожежних систем, а також моніторингу дотримання правил пожежної безпеки в освітніх та соціальних закладах, є виявлення та найшвидше вирішення проблемних питань.

Також, під час наради обговорювалися питання організації та проведення заходів щодо недопущення нещасних випадків під час святкування Водохреща. Зокрема, було наголошено на необхідності проведення роз’яснювальної роботи у культових спорудах та у місцях проведення масових заходів. 

Нагадаємо, рятувальниками Донеччини на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 11.12.2019 № 44205/1/1-19 проводяться  позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури.