портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині зареєстровані майже 512 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 06 січня 2021 року, 09:14 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Майже 512 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких близько 77% - діти, особи з інвалідністю та особи похилого віку,  зареєстровані на території Донецької області, підконтрольній українській владі.  Про це йшлося на онлайн-засіданні робочої групи з організації виконання заходів Регіональної програми підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області на 2019-2020 роки, яке відбулося 5 січня 2021 року під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.  

Під час заходу підбили підсумки роботи з виконання заходів Регіональної програми підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області на 2019-2020 роки за минулий рік та визначили  пріоритетні напрями роботи структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади з внутрішньо переміщеними особами на 2021 рік. 

Голова робочої групи Юлія Костюніна зазначила, що на території Донеччини, підконтрольній українській владі, концентрується найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, майже 512 тисяч.

 «Багатьом з них і досі потрібна наша допомога і підтримка, оскільки близько 77 % з усієї кількості осіб – це діти, особи з інвалідністю та особи похилого віку. Тому системна робота щодо їх підтримки буде подовжена і надалі», - зазначила заступник очільника області.

На державному рівні розроблено проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб і впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2023 року. 

Враховуючи напрями Стратегії, буде прийнята Регіональна програма підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2021-2023 роки. 

Підтримка внутрішньо переміщених осіб продовжиться з урахуванням накопиченого досвіду підвищення соціальних стандартів життя внутрішньо переміщених осіб, враховуючи стратегічні напрями вищезазначеної Стратегії.







Інші новини за темою