портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині з’являться ще 8 нових молодіжних центрів

Опубліковано 26 червня 2020 року, 16:27

Відкриття 8 нових молодіжних центрів планується на Донеччині до кінця 2020 року. 

Одним з пріоритетних завдань влади Донецької області є створення комфортних умов для розвитку саме молодого покоління українців, яких на Донеччині понад 1 млн. 200 тис. осіб.  Обласною владою було прийняте рішення створити цілу низку різноманітних молодіжних центрів по всій Донеччині, які слугуватимуть  гарною платформою для  всебічного розвитку молоді. Такі центри допоможуть молодим людям реалізувати себе у різних сферах діяльності, вирішити свої проблеми, знайти відповіді на багато важливих питань, які їх турбують, знайти свій життєвий шлях. 

Станом на сьогодні в області відкрито 117 молодіжних центрів. Загальна сума коштів, що були виділені з обласного бюджету починаючи з 2017 року склала 39 млн. 330 тис. грн, із бюджетів міст, районів ОТГ - 44 млн. 220 тис. грн. У 2020 році планується відкриття ще 8 молодіжних центрів.

Також в області здійснюють роботу 4 наметових табори для відпочинку молоді. Загальна сума коштів, що були виділені з обласного бюджету 1 млн 522 тис. грн., така ж сума виділена із бюджетів міст, районів ОТГ. У 2020 році планується створення ще 2 наметових таборів.

Забезпечується навчання молодіжних працівників. Зокрема управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації систематично надаються консультації спеціалістам щодо нормативної бази молодіжної політики, національно-патріотичного виховання, участі у Всеукраїнських та обласних молодіжних заходах, роботи щодо розвитку мережі молодіжних центрів тощо. Усі структурні підрозділи, що працюють у сфері реалізації державної молодіжної політики, отримали надруковані методичні посібники, розроблені управлінням за вищезазначеними напрямками.  Близько 500 осіб в області пройшли навчання за Всеукраїнською програмою «Молодіжний працівник».

З метою залучення молоді до процесу прийняття рішень у 2020 році створено Молодіжну раду при облдержадміністрації, куди увійшли представники молоді з усіх куточків області. Такі ж консультативно-дорадчі органи створені і містах, районах, ОТГ області.

Молодь Донеччини активно долучається до грантових програм міжнародних неурядових громадських організацій. За останні роки за грантові кошти було реалізовано понад 500 молодіжних ініціатив в області.

Щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року № 323/94 відзначається День молоді.