портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На засіданні колегії обговорили створення та розвиток містобудівного кадастру в області

Опубліковано 25 квітня 2019 року, 14:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про створення та розвиток містобудівного кадастру в області 25 квітня в Донецькій ОДА говорили на засіданні колегії. Спікером виступив в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Василь Теклюк.

У 2016-2017 роках в області реалізований інфраструктурний проект регіонального розвитку «Створення містобудівного кадастру в Донецькій області».

Метою проекту визначено створення в регіоні містобудівного кадастру як цілісної системи збирання, збереження та обробки інформації, необхідної для здійснення містобудівної діяльності.

За словами в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, на виконання заходів проекту було використано 9898,193 тис. грн, у тому числі 8908,374 тис. грн з державного фонду регіонального розвитку і 989,819 тис. грн з обласного бюджету.

«За проектом придбано, встановлено та налагоджено програмно-технічні комплекси геоінформаційної системи 4 ГІС-сервери (2 базових та 2 вузлових), 5 файлових серверів, системи моніторингу серверних шаф, 32 автоматизованих робочих місця для спеціалістів містобудівного кадастру, устаткування з програмним забезпеченням комплексної системи безпеки, широкоформатні пристрої вводу-виводу інформації та інше обладнання, необхідне для забезпечення роботи автоматизованої системи містобудівного кадастру Донецької області. На сьогодні програмно-технічні засоби встановлені, налагоджені та працюють, створено розподілену геоінформаційну систему», – зауважив Василь Теклюк.

Крім того, розроблені технології для ведення містобудівного кадастру передбачають застосування достатньо складних геоінформаційних систем, для використання яких необхідні висококваліфіковані спеціалісти з відповідними знаннями та навичками. Враховуючи це, управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації забезпечено координацію діяльності з організації навчання спеціалістів містобудівного кадастру Донецької області.  

За програмою із застосування геоінформаційних технологій пройшли початкове навчання 27 спеціалістів містобудівного кадастру органів містобудування та архітектури Донецької області, поглиблене - 5.

Робота зі створення та розвитку містобудівного кадастру продовжується у 2019 році за напрямками: наповнення баз даних, випробування інструментів та технологій, інтеграція з іншими інформаційними системами, перехід на промислову експлуатацію, навчання персоналу. На виконання запланованих заходів планується використати 1485,00 тис. грн з обласного бюджету.