портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Найвищою нагородою для робітника соціальної сфери є повага та визнання», – соціальний працівник Валентина Лагута

Опубліковано 22 липня 2020 року, 18:48 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#ДякуємоСоцпрацівникам

Завідуюча господарством Центру обліку бездомних осіб та будинку нічного перебування м. Дружківки у сфері надання соціальної допомоги Валентина Лагута стала однією з перших  героїнь проєкту #ДякуємоСоцпрацівникам.

♦️Валентина Петрівна Лагута майже 11 років працює завідуючою господарством Центру обліку бездомних осіб та будинку нічного перебування м. Дружківки у сфері надання соціальної допомоги. Вона пишається своїм колективом, який завжди діє як одна команда. Допомагати людям стало основною метою в житті Валентини Петрівни, особливо тим, які не мають житла або рідних.

♦️Колектив Дружківського Центру обліку бездомних осіб та будинку нічного перебування складається з 7 осіб. Кропітка праця мала б забирати багато сил, якби не приносила задоволення. Щодня відвідувачам проводиться температурний скринінг, тестування на вміст алкоголю в організмі, гігієнічні процедури, за необхідністю, перша медична допомога.

♦️Валентина Петрівна вважає, щоб повноцінно допомогти комусь необхідно усвідомити, що це людина, якій необхідно повернутись до нормального ритму життя, заново соціалізуватись. Вона була свідком випадків, коли навіть рідні відмовлялись від тих, хто бажав порятунку.

♦️Олександр Кислов наразі є відвідувачем Центру. Він повернувся з місць позбавлення волі. Родина його не чекала, тому звернувся до цього закладу. Він з вдячністю розповідає про його працівників.

 «Для мене тут є всі необхідні умови. Йти мені нікуди, дому в мене немає. Дружина продала житло. Прийшлося йти сюди. Гарантовано тут можу отримати їжу, буде ліжко, а головне — увага від працівниць закладу», – розповідає Олександр.

♦️Найвищою нагородою для себе як робітника соціальної сфери Валентина Лагута вважає визнання, повагу колег та підопічних, яким допомагає.