портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янську вшанували пам'ять патріотів, які загинули за свободу України

Опубліковано 20 листопада 2020 року, 15:58

Пам'ять патріотів, які загинули за свободу України, вшанували у Слов'янську напередодні Дня Гідності і Свободи голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко  разом із заступником командувача ООС Едуардом Москальовим та начальником Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях Володимиром Петриченком.

Вони поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі СБУ на честь Героя України Володимира Рибака, закатованого у 2014-му проросійськими бойовиками.

 У підвалі, який під час окупації був катівнею для українських патріотів, вшанували пам'ять усіх загиблих за українську незалежність хвилиною мовчання.

«На стінах колишньої катівні досі зберігаються написи "Україна єдина" та зарубки, які робили полонені, намагаючись не втратити лік часу у підземеллі», - зазначив Павло Кириленко. 

Голова Донецької облдержадміністрації вручив військовим та правоохоронцям "Книгу пам'яті 2014-2020..." та фотоальбоми "Літопис російсько-української війни", видані Донецькою обласною державною адміністрацією.

Крім того, Павло Кириленко  передав портрет Володимира Рибака, написаний художницею Беатою Куркуль в рамках започаткованого Донецькою ОДА проєкта "Місто Героїв". Портрет зберігатиметься у Слов'янському відділі СБУ.

Нагадаємо, Володимир Рибак – одна з перших жертв російської агресії на Донбасі. У квітні 2014 року його викрали проросійські бандити, жорстоко катували і вбили. Тіло згодом знайшли в річці поблизу Слов'янська. Володимир Рибак віддав своє життя за намагання відстояти український прапор над Горлівською міськрадою. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 94/2015 від 20 лютого 2015 року Володимиру Рибаку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).