портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Напередодні Дня Гідності та Свободи на сцені Донецького обласного драмтеатру відбувся показ містерії «MAIDAN INFERNO»

Опубліковано 20 листопада 2020 року, 18:30 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Виставу-містерію «MAIDAN INFERNO» представив глядачам на великій сцені Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) 20 листопада, напередодні Дня Гідності та Свободи.

Показ відбувся за підтримки Донецької обласної державної адміністрації.

Ця п'єса відомої вітчизняної авторки Неди Нежданої – один з перших художніх текстів, присвячених подіям української Революції Гідності. Актуальна за змістом, незвична за формою і оригінальна за жанром, вона дає змогу розглянути надважливу тему в загальносвітовому контексті, а відомі події, що назавжди змінили життя кожного українця, набувають в ній рис позачасового класичного сюжету.

П’єса була написана у 2014 р. і стала першим вітчизняним драматургічним твором, виданим французькою та втіленим на французькій сцені. А взимку 2020 року, першим в Україні, звернувся до неї Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь). Постановку здійснив режисер Анатолій Левченко. В масових сценах вистави задіяний майже увесь акторський склад театру, а головні ролі виконують Дар’я Недавня, Артур Войцеховський, Андрій Луценко, Вадим Єрмішин, Ярослав Прикоп, Віра Кошкалда та Єлизавета Чагір. Прем’єру зіграли 20 лютого – у День Героїв Небесної Сотні.