портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласну стипендію отримуватиме тренер з пауерліфтингу з Дружківки Сергій Федоренко

Опубліковано 25 червня 2020 року, 15:31 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Тренер-викладач з пауерліфтингу дитячо-юнацької спортивної школи Дружківської міської ради  Сергій Федоренко буде отримуватиме обласну стипендію.  Це питання було розглянуто на засіданні комісії з відбору претендентів на призначення стипендій тренерам Донецької області за підготовку спортсменів з олімпійських, неолімпійських видів спорту, спортсменів з інвалідністю – переможців, призерів та фіналістів офіційних міжнародних змагань, яке відбулося сьогодні  в Краматорську. 

Головував на заході заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про ситуацію щодо тренерів, яким із обласного бюджету призначено щомісячні стипендії на 2020 рік, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Нагадаємо, з 1 лютого поточного року, уперше на Донеччині, призначено стипендії 30 тренерам (20 – олімпійські види спорту, 5 – неолімпійські види спорту і ще 5 – види спорту серед осіб з інвалідністю). Раніше стипендії отримували тільки спортсмени, а за успішні виступи на міжнародній арені атлети та їх наставники заохочувались одноразовими грошовими винагородами

Володимир Мицик представив на розгляд комісії заяву від заслуженого тренера України з пауерліфтингу Івана Збандута, який повідомив, що через погіршення стану здоров’я та за сімейними обставинами тимчасово не має можливості займатися тренерською діяльністю.

Зважаючи на це, члени обласної комісії вирішили призначити стипендію в розмірі 2 прожиткових мінімумів, починаючи з 1 липня, іншому тренеру з неолімпійських видів спорту, якого раніше було включено до резерву. Присутні одноголосно проголосували за кандидатуру Сергія Федоренка – тренера-викладача з пауерліфтингу дитячо-юнацької спортивної школи Дружківської міської ради, особистого наставника майстрів спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Костянтина Мусієнка та Антоніни Марченко, майстра спорту України Дар'ї Русаненко, володарів численних нагород чемпіонатів світу та Європи.

Засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій тренерам Донецької області проводитимуться за потреби. Зміни у переліках стипендіатів передбачено в разі зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки, припинення виступів або дискваліфікації спортсмена, що буде виявлятися завдяки щомісячному моніторингу.