портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Офіс з просування експорту України починає тестовий період надання консультативних послуг асоціаціям та добровільним об’єднанням компаній (альянсам)

Опубліковано 13 травня 2019 року, 15:05 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Мета Офісу з просування експорту України: допомога українському бізнесу ставати успішним на закордонних ринках.

Для допомоги якомога більшій кількості компаній, фахівці офісу розпочали перехід від індивідуального консультування компаній до групового консалтингу профільних асоціацій та експортних альянсів (добровільних об’єднань підприємств одного сектору).

До кінця серпня 2019 року ці послуги надаватимуться в тестовому режимі, впродовж якого вони будуть корегуватись відповідно до запитів та потреб експортерів.

Надання експортного консалтингу групам компаній – це ефективна міжнародна практика з підтримки та розвитку інтернаціоналізації малого та середнього бізнесу з одного сектору, що дозволяє масштабувати експортну підтримку та допомогу українському бізнесу з боку держави.


Експортні альянси та професійні асоціації можуть скористатись наступними послугами:

Оцінка готовності компанії до експорту (послуга надається на початковому етапі виходу на новий ринок): фахівці Офісу проаналізують готовність компаній до експортної діяльності та дадуть практичні поради щодо поступових кроків підготовки компанії для початку торгівлі на закордонних ринках;

Менторство: проведення менторських сесій з консультантами Офісу з просування експорту, під час яких з представниками бізнесу будуть  обговорені необхідні кроки щодо:

підготовки компанії до експортної діяльності;

розробки стратегії або плану дій з виходу на обраний закордонний ринок;

використання можливих інструментів для реалізації експортного плану.

Визначення ринку: аналітики Офісу проведуть дослідження, яке допоможе визначити пріоритетні ринки для експорту продукції експортера;

Огляд потенційних ринків збуту продукту – виконується на основі аналізу інформації з закритої бази даних Passport Euromonitor International;

Огляд регуляторних вимог до продукту на ринку ЄС;

Інтернаціоналізація бізнесу – допомога прекваліфікованих міжнародних консультантів щодо виходу на обраний ринок. ДУ «Офіс з просування експорту України» співпрацює з 55 міжнародними консультантами, що дозволяє допомогти українським експортерам вийти на ринки 65 країн світу.


Послугами можуть скористатись наступні об’єднання:

Галузеві асоціації та інші юридично оформлені об’єднання підприємств з однієї галузі.

Тимчасові добровільні неформальні об’єднання підприємств (експортні альянси, групи), створені для спільного планування та розвитку експортної діяльності. До експортного альянсу можуть увійти від 5 компаній з одного сектору,


Для замовлення послуг групового консалтингу, необхідно виконати наступні дії:

Зареєструватись в особистому кабінеті на сайті https://epo.org.ua/ та заповнити заявку на отримання послуги з експортного консалтингу.

Після опрацювання заявки, консультанти Офісу проводять зустріч з керівництвом асоціації / альянсу для визначення їх потенціалу, спільних цілей та потреб компаній-членів асоціації щодо розвитку експортної діяльності.

За результатами зустрічі фахівці підберуть оптимальні інструменти та послуги Офісу згідно з потребами асоціації.

Наступний етап – розробка плану дій щодо співпраці з асоціацією та надання визначених послуг.

Спільна робота консультантів Офісу з представниками асоціації здійснюється протягом 1-3 місяців.

Через 6 та 12 місяців після отримання послуг від Офісу з просування експорту України з асоціацією / альянсом буде встановлений зворотній зв’язок щодо результатів експортної діяльності учасників групового консалтингу.

Офіс з просування експорту України запрошує експортоорієнтовані компанії об’єднуватись в добровільні альянси для отримання допомоги та спільної підготовки щодо виходу на міжнародні ринки. 

Звертаємо Вашу увагу, що заради підтримки вітчизняних виробників з машинобудівного сектору, Офіс з просування експорту України до кінця 2019 року щомісяця прийматиме одну заявку на індивідуальні послуги з консалтингу від компаній цієї галузі.