портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оголошення щодо добору кандидатур від громадських організацій у сфері культури для включення до складу конкурсної комісії з конкурсного добору

Опубліковано 13 червня 2019 року, 12:36 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Відповідно до Закону України «Про культуру» та Розпорядження голови обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 18.10.2018 № 1266/5-18 управління культури і туризму облдержадміністрації оголосило конкурс на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Донецький обласний навчально-методичний центр культури» (далі – Центр).

Керуючись частинами 3 і 6 статті 213 Закону України «Про культуру» управління культури і туризму облдержадміністрації розпочинає прийом пропозицій від громадських організацій у сфері культури відповідного функціонального спрямування щодо кандидатур для включення до складу конкурсної комісії з конкурсного добору на посаду директора Центру.

Членами конкурсної комісії можуть бути:

незалежні фахівці у сфері культури, публічного або бізнес-адміністрування;

члени професійних, творчих спілок, об’єднань, асоціацій, організацій у сфері культури, зареєстрованих відповідно до закону;

члени міжнародних об’єднань, асоціацій, організацій у сферах культури.

Членом конкурсної комісії не може бути особа, яка:

за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена;

має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

є близькою особою або членом сім’ї учасника конкурсу чи органу управління;

є членом трудового колективу Центру, на посаду керівника якого проводиться конкурс.

Відбір кандидатур для включення до складу конкурсної комісії від громадських організацій здійснюється шляхом жеребкування.

Для участі у жеребкуванні громадська організація подає до управління культури і туризму облдержадміністрації по 02.07.2019 включно в письмовому вигляді та/або електронною поштою ([email protected]) лист у довільній формі, підписаний керівником громадської організації, із зазначенням трьох кандидатур, які рекомендуються для включення до складу конкурсної комісії.

До листа додаються заява та анкета, за формами, що додаються.

Подані пропозиції розглядаються управлінням культури і туризму облдержадміністрації протягом 03-04 липня 2019 року.

Жеребкування буде проведено в приміщенні управління культури і туризму облдержадміністрації (вул. В. Стуса, 63а, м. Краматорськ, Донецька область) 05.07.2019.

Телефон для довідок: +380502345527, відповідальна особа – Руденко Ольга Миколаївна, адреса електронної пошти: [email protected] (з позначкою «кандидатури до складу конкурсної комісії «Центр» (громадські організації»)).

Додатково інформуємо.

Відповідно до частин третьої і шостої статті 213 Закону України «Про культуру» кандидатури до складу конкурсної комісії подають громадські організації у сфері культури відповідного функціонального спрямування.

Правові та організаційні засади реалізації права на свободу об'єднання, гарантованого Конституцією України та міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, порядок утворення, реєстрації, діяльності та припинення громадських об'єднань визначено Законом України «Про громадські об'єднання», згідно із яким громадська організація – це громадське об'єднання, засновниками та членами (учасниками) якого є фізичні особи.

Відповідно до частини дев’ятої статті 9 Закону України «Про громадські об’єднання» дії від імені незареєстрованого громадського об’єднання, крім дій, пов’язаних з реєстрацією такого об’єднання, забороняються.

З огляду на викладене та з метою підтвердження функціонального спрямування громадської організації та її державної реєстрації, просимо подати засвідчені належним чином копії затвердженого в установленому порядку статуту громадської організації та документа про державну реєстрацію.