портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Окупаційна влада робить все, щоб створити чергову гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях», - Ростислав Замлинський

Опубліковано 17 вересня 2020 року, 13:53

Окупаційна російська влада штучно створює перешкоди для вільного переміщення громадян України через лінію розмежування у Донецькій області.  Про це перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ростислав Замлинський сказав журналістам у Краматорську.

«Ситуація, яка є зараз,  свідчить про те, що маріонеткові утворення та окупаційна російська влада знущається над нашими громадянами. Це в черговий раз підтверджує, що вони зроблять все, щоб в черговий раз залякати наших людей і створити їм чергові перешкоди. Питання відкриття і нормальної роботи КПВВ неодноразово розглядалось на засіданнях Тристоронньої контактної групи. Ми з свого боку  роботу КПВВ відновили у звичному режимі. У Луганській області вони працюють, у Донецькій – чомусь не працюють. Окупаційна влада робить все, щоб створити чергову гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях, зовсім не турбуючись про потреби людей», - заявив Ростислав Замлинський.

Також заступник міністра повідомив, що наразі усі КПВВ готові до роботи в осінньо-зимовий період. На КПВВ «Новотроїцьке» незабаром має початись реалізація пілотного проєкту зі створення сервісного центру

Нагадаємо, що окупаційні адміністрації тимчасово окупованих окремих районів Донецької області перекрили в'їзд та виїзд через контрольовані ними пропускні пункти, нехтуючи гуманітарними потребами людей. В окремі дні представники незаконних збройних формувань пропускають людей через КПП «Оленівка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Маріуполь».