портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ольга Стефанішина озвучила очікування від оновлення Угоди про асоціацію

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 17:05

У діалозі з ЄС Україна прагне досягти глибшої секторальної інтеграції, перегляду тарифних квот та зменшення митних тарифів на українські товари, укладання Угоди АСАА та ін. 

Про це сказала Віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в коментарі для UkraineWorld.

«Ми підійшли до нового етапу наших відносин з ЄС. Я його називаю «євроінтеграція 2.0»‎. На практиці йдеться про інтеграцію у внутрішній ринок ЄС. Оновлення Угоди про асоціацію не просто розширить доступ українським виробникам до ринку ЄС, а дозволить зшити Україну з ЄС сектор за сектором»‎ − зазначила Віцепрем'єрка. 

Урядовиця також нагадала, що під час 22-го Саміту Україна-ЄС у жовтні минулого року було досягнуто принципової домовленості щодо оцінки досягнень Угоди про асоціацію.

«Протягом останніх кількох місяців ми узгоджували модальності проведення оцінки, що стане підставою для комплексного оновлення Угоди. Це вікно можливостей, яке відкрилося цьогоріч (через 5 років з часу набуття чинності Угоди) для перегляду умов зони вільної торгівлі з ЄС, яка є частиною Угоди» − сказала Ольга Стефанішина .


Євроінтеграційний портал