портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники органів місцевого самоврядування 36 громад взяли участь у семінарі з питань розпорядження комунальним майном та організації архівів

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 17:12 , Департамент економіки облдержадміністрації

Представники органів місцевого самоврядування тридцяти шести громад Донецької області взяли участь в онлайновому семінарі, який провели департамент економіки облдержадміністрації спільно з юридичним управлінням облдержадміністрації та державним архівом Донецької області сьогодні, 10 лютого. 

Представники юридичного управляння облдержадміністрації розповіли учасникам заходу та надали роз’яснення щодо основних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та окремі нормативно-правові акти, що регламентують питання розпорядження комунальним майном. Зокрема йшлося про необхідність затвердження статутів громад та можливість розробки власної символіки.

Співробітниця державного архіву Донецької області ознайомила слухачів з основними вимогами до організації архівного зберігання в територіальних громадах та зауважила, що недбале зберігання, псування, незаконне знищення архівних документів є адміністративним правопорушенням. Доповідачка закликала присутніх ставитись з відповідальністю до організації архівного зберігання в громадах, оскільки архівний фонд – це сукупність документів, що відображають історію духовного і матеріального життя народу, мають культурну цінність і є надбанням нації.

.