портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко провів зустріч з жителями трьох прифронтових селищ

Опубліковано 09 вересня 2020 року, 14:11

Зустріч з жителями прифронтових Зайцевого, Майорська та Жованки провів голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко у середу, 9 вересня.

Основними питаннями зустрічі стали відновлення газопостачання або впровадження альтернативної системи для обігріва приміщень електрикою; необхідність розмінування і відсипки дороги; утеплення будинків; відновлення роботи очисних споруд та покращення водопостачання.

«Ці проблеми не нові. Вони ускладнюються тим, що більшість з об'єктів фактично нікому не належать або мають реєстрацію установ, що колись функціонували на нині окупованій території. Повністю вирішити їх можна за умови зміни статусу цих об'єктів, передачі їх на баланс органів місцевого самоврядування, які діють на підконтрольній українському уряду території», -  зазначив Павло Кириленко. 

Він повідомив, що Донецька обласна державна адміністрація, обласна військово- цивільна адміністрація на початку серпня звернулася до Верховної Ради з проханням внести  необхідні зміни до законодавства.

Водночас голова Донецької ОДА дав завдання керівникам профільних департаментів вже зараз  опрацювати усі порушені питання і підготувати технічні рішення по кожній з проблем.

Отримав чимало позитивних відгуків від людей щодо відновлення пошкодженого війною житла, яке проводиться коштом резервного фонду обласного бюджету. У свою чергу Павло Кириленко подякував ДСНС і міжнародним гуманітарним організаціям, які допомагають у цій роботі.